Најновије

ШТА О УБИСТВУ ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ КАЖУ СТРУЧЊАЦИ: Да ли ће Зоран бити ослобођен?

Убиство певачице Гранда Јелене Марјановић (33) на насипу у Борчи 2. априла 2016, о ком већ 20 месеци прича цела Србија, можда неће бити расветљено до краја ни 2018. године!

Зоран Марјановић (Фото: Јутјуб)

Саговорници, правни и форензички стручњаци, верују да ће против Јелениног мужа Зорана Марјановића (39), главноосумњиченог за злочин, бити подигнута оптужница наредне године. Они, међутим, не верују да ће Зоран на крају бити и осуђен, због "танких" доказа!
Адвокат Тома Фила, један од најугледнијих из своје бранше, сматра да ће Зоран бити оптужен за убиство "јер скоро двогодишња агонија коначно мора да се прекине". Међутим, врло је скептичан што се тиче досадашњег рада надлежног тужилаштва.
- Иако нисам био директно у предмету, имам извесна сазнања на основу којих могу да тврдим да нема чврстих доказа против Зорана Марјановића и да ће суд због тога бити у великом проблему. Морам да приметим и да иначе у последње време у Србији има много ослобађајућих пресуда, што указује на то да полиција и тужилаштво не раде добро свој део посла - оцењује искусни адвокат.
Сличног мишљења је и вештак Ненад Шипка из новосадског Центра за форензичка истраживања (ЦФИ), кога је ангажовала Јеленина породица Крсмановић ради ефикасније истраге. Иако ЦФИ званично више није странка у поступку, с обзиром на то да је Више тужилаштво у Београду укинуло члановима породице Крсмановић статус оштећених, Шипка је са својим тимом вештака урадио паралелну истрагу и дошао до сасвим другачијих резултата од званичних.
- И дан-данас ми је нејасно зашто нас је Тужилаштво истиснуло из поступка и игнорисало све наше предлоге до којих смо дошли после мукотрпног рада. Да ли је у питању сујета или нешто друго, не знам. Спремни смо били на сваку врсту сарадње, и дан-данас смо, све у интересу породице Крсмановић, којој је највише стало да се сазна права истина - истиче Шипка и додаје:
- С обзиром на све што је процурело у јавност из званичне истраге, одговорно тврдим да прикупљени докази нису довољни да се Зоран осуди. Осим ако он то сам није признао а да ми то не знамо. У име ЦФИ обећавам да ћемо наредне године урадити коначно и 3Д реконструкцију злочина, на основу које ћемо доказати да Јелена није убијена на насипу, већ на другом месту, и то дан раније, 1. априла 2016.
Адвокат Небојша Милосављевић, који је у једном тренутку био ангажован као пуномоћник Крсмановића, чак експлицитно тврди да се позадина и прави починилац убиства певачице неће никад расветлити до краја "јер је у питању организован злочин":
- На основу сазнања до којих сам дошао, нисам убеђен да је Зоран кривац, као што не верујем да то ико може да докаже. Дубоко сам убеђен у то да је у питању организовано убиство и да је прави убица неко много моћан, чији идентитет никад нећемо сазнати јер има утицаја на ток истраге и органе који у њој учествују!
Иначе, сви адвокати који бране Марјановића, њих петорица, одбили су да дају прогнозе о томе шта ће се десити 2018. године. Они су одбили да кажу и да ли верују у то да се њихов клијент може "извући" без оптужнице.
- Марјановићу је притвор, у којем је од 15. септембра, одређен управо због узнемиравања јавности. Баш зато не желимо својим изјавама на било који начин да додатно утичемо на јавност и њега доводимо у још незгоднији положај, ако је то уопште могуће после свих написа у медијима и спекулација - објаснио је адвокат Александар Зарић.
Према до сада доступним резултатима истраге, Јелена Марјановић је убијена 2. априла 2016. на борчанском насипу, између 16.49 и 17.30, а потом бачена у оближњи канал. Обдукцијом је утврђено да је имала чак девет смртоносних повреда по глави, које су јој нанете неким оштрим предметом, највероватније кесером. Оружје којим је убијена никад није нађено.
Од почетка је најинтригантније питање како нико усред дана није чуо њене крике нити видео ишта сумњиво, иако је на насипу у то време било десетак људи.

Пресудни моменти и догађаји

* 2. април 2016. - Јелена Марјановић је нестала око 15.30 када је, према тврдњи њеног мужа Зорана, отишла да трчи од једне до друге рампе на насипу у Борчи. Он је у том тренутку са ћеркицом Јаном, наводно, чекао на почетку насипа.
* 3. април 2016. - Јеленино тело нађено у каналу, Зоран приведен на саслушање, задржан 48 сати.
* 6. септембар 2017. - Зоран Марјановић улази у ријалити "Задруга".
* 14. септембар 2017. - Тужилаштво издало налог за хапшење Марјановића, али полиција није хтела да га хапси у "Задрузи". У договору са ТВ Пинк, Марјановић је изашао из ријалитија због наводних проблема са Центром за социјални рад око ћерке Јане.
* 15. септембар 2017. - Зоран ухапшен у породичној кући у Борчи. Одређен му је притвор до 30 дана, први пут.
* 19. септембар 2017. - Зоранови отац Владимир и брат Милош први пут дошли да га обиђу у притвору у ЦЗ-у
* 22. септембар 2017. - Милош Марјановић се оженио дугогодишњом девојком Милицом.
* 10. октобар 2017. - Центар за социјални рад старатељство над Зорановом и Јеленином ћерком Јаном привремено дао његовом брату Милошу.
* 16. октобар 2017. - У Вишем јавном тужилаштву у Београду почело саслушање сведока. Зоранови родитељи Владимир и Зорица и брат Милош искористили право да не сведоче против најужег члана породице, док је Теодора Крсмановић, сестра од тетке убијене певачице, изјавила да је Зоран психички мучио Јелену.
* 6. новембар 2017. - Мала Јана први и до сада једини пут била у посети Зорану у Централном затвору.
* 16. новембар 2017. - Зорици Марјановић истекла условна казна због надрилекарства.
* 12. децембар 2017. - Зорану продужен притвор за још три месеца, тужилаштво има крајњи рок до 15. марта 2018. да подигне оптужницу или да одустане од кривичног гоњења.

Бањац: Верујем да ипак има доказа

Боро Бањац, један од најискуснијих српских полицајаца и бивши начелник Управе за борбу против организованог криминала (УБПОК), једини је саговорник који је потпуно уверен да ће убиство Јелене Марјановић ипак добити судски епилог и да ће њен муж бити осуђен!
- Осећам да ће бити подигнута оптужница. По мом искуству, готово сам сигуран да ће Зоран Марјановић бити оптужен за убиство своје жене и осуђен за тај злочин. Уверен сам да тужилаштво и полиција имају чврсте доказе, јер ако имају бар грам мозга, не би држали некога месецима у притвору без доказа. Ниједан судија ни тужилац не би смели да се играју с тим. Ово је озбиљна ствар, озбиљна прича и врло, врло озбиљан предмет - истакао је бивши начелник УБПОК.
Јеленина крв и кожа доказују да она није убијена на насипу. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Нови детаљи убиства Јелене Марјановић
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА