Најновије

ЛАВРОВ УДАРИО ПО ВАШИНГТОНУ: Ево шта је изазвало бес Анкаре

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров рекао је да су једностране акције САД у Ирану и Сирији разбеснеле Турску.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

"Многи политички аналитичари питају зашто се уопште бринемо и говоре `што горе, то боље` нека САД доказују да нису способне за договор, своју рушилачку улогу у мировним процесима, било у Ирану, било у Сирији, гдје се сада, такође, предузимају једностране акције које су изазвале бес Турске", рекао је Лавров за "Комерсант". Одговарајући на питање да ли за Русију може да буде од користи неуспех иранског нуклеарног споразума, пошто ће у том случају Вашингтон бити изолован, Лавров је изјавио да "таква школа мишљења не постоји код руског руководства". Он је додао да покушај промене спољне политике Русије притиском на елите и одређене компаније нема перспективу, пренео је "Спутњик". "То што наша спољна политика има широку подршку најбољи је доказ да покушај да се она промени притиском на елиту и одређене компаније нема перспективу", рекао је Лавров, коментаришући амерички извештај о санкцијама које могу да буду уведене и руским званичним лицима и бизнисменима. Раговор са Лавровим вођен је почетком седмице.

"Глупа антируска пропаганда"

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је да оптужбе о руском мешању у изборе у различитим земљама представљају глупу пропаганду. "Било где у свету чујете име Русија. То је једноставна и глупа пропаганда. Гласачи прате једноставне слогане Си-Ен-Ена као што је `Русија се још једном умешала...` и када се то поново хиљаду пута то вам остане у глави", рекао је Лаврову за лист "Комерсант". Лавров је рекао раније да је Русија предмет оптужби у уплитању у практично све политичке догађаје на целом свету. Он је нагласио да се Москва никада није мешала у унутрашња питања других земаља, подсећа ТАСС. Како тече турска операција ''Маслинова грана'' у Сирији, погледајте ОВДЕ. Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Турско бомбардовање Африна
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА