Најновије

ТРЕЋИ ДАН ТУРСКЕ ИНВАЗИЈЕ НА АФРИН: "Маслинова гранчица" осваја села, Курди тврде да су потиснули Турке преко границе (ВИДЕО/МАПА)

Трећег дана инвазије на сиријски кантон Африн, који контролишу Курди, настављено је напредовање турских снага. Турци су саопштили да су заузели 9 села од Курда и напредовали 7,5 километара у дубину територије Сирије.

Tурски војни конвој у Сирији (Фото: Јутјуб)

Према наводима турске стране, у опрацијама "Маслинова гранчица"  учествује 6.500 турских војника, али подршку дају и снаге тзв. Слободне сиријске армије које су протурски оријентисане. Курди тврде да су уништили још два турска тенка, али као и у поредходним слушајевима те тврдње нису потврђене. Постоје и неслагања око тога шта су Турци заузели у Сирији јер Курди тврде да су се турске снаге повуке из свих села која су предходно освојили. Курди такође тврде да су убили 10 турских војника и 20 припадника тзв. ССА. Са друге стране Турци су објавили видео снимке из освојених насеља у кантону Африн.

Турске власти наводе да је циљ операција појачати онтролу граничног појаса како би се спречили упади курдских терориста на територију Турске, спречавање Курда да избију на Медитеран, омогућавање цивилима да се врате на територије са којих су их протерали Курди, помоћ тзв. ССА итд. Ердоган је раније изјавио да је план Турске да створи заштитни појас од 30 километара унутар територије Сирије. Како је уништен конвој Суданаца у устињи Миди у Јемену погледајте ОВДЕ. Шта се дешава у котлу јужно од Абу Дахура погледајте ОВДЕ Извор: Првда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА