Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Крвава заседа у пустињи Миди: Уништен војни конвој, међу убијенима и водећи командант

У пустињи Миди на северозападу Јемена уништен је судански војни конвој. Судан учествује у тзв. саудијској коалицији која је окупирала делове Јемена и бори се против Хута.

Заседа (Фото: Јутјуб)

Хути су поставили заседу у пустињи и нанели тешке губитке Суданцима. У конвоју је уништено најмање 7 оклопних возила и убијен је велики број војника. У нападу је убијен и командант суданских снага у Јемену, Абдулах Мухамед. Конвој у којем се налазио ишао је ка главним суданским снагама како би надгледао почетак нове офанзиве против Хута.

Ово је други напад на Суданце у последњих 48 сати у пустињи Миди. Током 2017. године Суданци су признали да су у Јемену изгубили 412 војника. Након Саудијске Арабије и Уједињених арапских емирата, суданске трупе су треће по бројности у коалицији која је извршила агресију на Јемен. Како изгледа војни аеродром Абу Дахур након што су га напустили терористи Хаџат Тахрир Ал Шама погледајте ОВДЕ. Како је САА за само 20 дана преокренула стање на фронту код Идлиба погледајте на мапама ОВДЕ.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе са Саудијцима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА