Најновије

ВУЧИЋ: Цела Србија је могла да види... Не разумем...

Учинили смо да цела Србија види лице наших људи на Косову и Метохији, да њихова патња и проблеми добију лице, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је, говорећи о сусрету са Србима из покрајине у Лапољем селу, у "Ћирилици" истакао да сматра да је цела Србија могла да види у каквим тешким околностима живи наш народ на Косову.
"Показали смо да желимо да чујемо те људе", рекао је Вучић. 
Он је указао да се Срби, на жалост, и даље исељавају, због политичке нестабилности, нерешеног статуса Косова и притисака на њих, али је велика ствар, према његовој оцени, што већина жели да остане и да живи на Косову и Метохији, а држава мора да учини да им помогне у томе. 
Он је рекао да би био задовољан посетом и само да се помогло малом Василију, којем треба операција, као и сину мајке са шесторо деце да добије посао, као што се учинило. 
Указао је да је разговарао са Србима из централног Косова, Косовског поморавља и Метохије, а да су неки, још док је трајао разговор са тим људима осули дрвље и камење, због тога. 
Вучић је прецизирао да се 62 људи јавило, да су говорили о општенационалним проблемима, али и о личним проблоемима који их тиште. 
"Нисам разумео чему хистерична критика или напади због тог разговора са људима, а цела Србија је могла да види под каквим тешким околностима људи доле живе", рекао је председник Србије. 
"За неколико породица или десетина породица успели смо да учинимо нешто што нико није учинио за њих у претходних 10 или 20 година", рекао је Вучић. 
„Видело се да су неки људи хероји, као једна жена која из Клине путује у Гораждевац сваки дан на посао. Они који познају тај део, знају кроз шта све мора да прође. Нешто ћемо видети око редовности аутобуса и још неке станице да направимо“, објаснио је он. 
Вучић је казао да се данас и јуче радило на захтевима тих људи. 
На питање што се не обрате локалним функционерима Вучић је нагласио да и он као председник има проблеме да добије многе функционере, а како је тек онда обичном грађанину. 
Ја када позовем многе од функционера не могу да их добијем, како је тек онда тешко обичним људима да до њих дођу“, рекао је он. 
Према његовим речима, разговор у Косовској Митровици био је тежак, као и онај у Лапљем селу, али се чини да постоји разумевање шта су наши интереси. 
„А то је да се понашамо онако како су и Албанци. Да будемо одговорни, озбиљни, тихи, стрпљиви и трпељиви, да радимо мнного више, да имамо резултате више“, подвукао је он.

"Убиство Ивановића директан пуцањ у Србију"

Одговор на питање кога је највише погодило убиство Оливера Ивановића, изузимајући његову породицу, и у кога је пуцано пуцњем у Ивановића упућује на мотиве и могуће налогодавце тог убиства, оценио је вечерас председник Србије Александар Вучић. 
"Хајде да видимо мотиве. Не рачунајући Ивановића и његову породицу, то је директан пуцањ у Србију, само два дана пре тога ја саопштавам да немамо ниједно етнички мотивисано убиство на Косову и Метохији", рекао је Вучић за Хепи ТВ.
"То је био директан пуцањ у Србију, да се преузме север, да се унесе трајна несигурност у наш народ на Косову и Метохији и да се унесу нове поделе, проблеми и нестабилност у Србији", оценио је председник Вучић. 
Неки су, каже, мислили да је сад била прилика, после убиства Оливера Ивановића, да "рашчисте" са севером Косова, односно да изврше тиху окупацију севера Косова и Метохије и да уђу са јединицама РОСУ, рекао је председник Александар Вучић и истакао да Србија то никада неће дозволити Приштини и спонзорима косовске независности. 
"Њихов циљ, оних који су стварали такозавно Косово, несумњиво јесте да уђу на север по сваку цену и на сваки начин, јер тиме престаје сваки разлог за било какве разговоре о било чему", рекао је Вучић у емисији Ћирилица на Хепи телевизији. 
Онима који су њега оптужили, Вучић је одговорио да је то био срамно и мучно, и да није од оних који се крије, ћути и моли да се не објави да су рекли да је убица. 
“Ја сам крив што сам рекао да нисам убица, него сам том човеку помогао. Да ли ће икада о томе хтети да говори неко из породице то је њихова ствар. Помагао сам много", нагласио је Вучић. 
Рекао је да они који говоре да је он крив нису нормални, те указао да је Ивановића и његова супругу виђао више пута у влади и председништву. 
“Мислим да нема ниједног другог политичког лидера, а не шефа државе или владе који се виђао више са члановима његове породице", нагласио је он. 
Вучић је указао да он не оптужује по ситој матрици друге, да не инсинуира да су Ђилас, Тадић, Јеремић убили Ранка Панића, они који су крили 15 дана да је човек убијен. 
“Одакле вам како такве лудости", упитао је даље додајући да постоје људи који желе да се дочепају пара и старе власти у различитим сферама живота и друштва, а који не презају ни од чега. 
На приче о “цртању мета" Вучић је упитао “а какве сте ви из ДС спотове емитовали о Томиславу Николићу и свима нама, то значу да су му стабили мету пет хиљада пута". 
За њих је казао да подржавају оне који говоре о њему да је велеиздајник, а када оде на Косово и Метохију да покаже да то није, онда је националиста или за повратак фашизма. 
“Мрзе ме зато што нећу да дозволим да сам убица и лопов. Нисам убица и лопов, нисам узео 500.000 за избеглице да се региструју, као што је то урадила Санда Рашковић Ивић, да не говорим о становима УНХЦР-а. Нећу да вам дозволим да радите то", подвукао је Вучић. 
Везано за приче да иза убиства Ивановциха стоји Милан Родојичић Вучић је казао да ће, ако је он убица, или било ко други бити ухапшен, али да се за то морају пронаћи докази. 
“Нисам спреман да доносим закључке о почињењу најтежих кривичних дела на основу натписа новина и нечијих жеља. Сувише је то озбиљна квалификација да би неко смео да се тиме игра", критиковао је он. 
Подсетио је да Приштина има ефективну власт па нека кажу ко је убица, додајући да они воде истрагу, да неће да раде са српским властима, већ само размењују информације. 
“Нека они пронађу ко је убио Оливера. То је кључно питање. Ако они кажу да је неко са севера зато што је био у сукобу, а замислите колико би морао да буде ирационалан и глуп, зато што би свима било јасно на кога ће сумња да падне, биће ухапшен. Немојте сви су криви и одговорни што нам се тако свиђа, јер би се тако могли дочепати београдске касе. Све се сведе на паре које би у своје бисаге да стрпају", закључио је Вучић. 
Он је рекао да на северу несумњиво има криминала и корупције и да у том погледу тамо свакако није добро стање. 
Држава ће, рекао је, наћи начин да се са тим носи, да реагује на нивоу централне Србије по пријавама које дођу са севера Косова, наравно, истиче, ако нађе законита решења да се са таквим стварима носи. 
Морамо да се обрачунамо са нашим криминалом и корупцијом - пронаћи ћемо механизме - неће бити увек и сасвим довољни али ће неки механизми постојати. 
Али, при том рекао је Вучић, морамо да будемо врло опрезни и обазриви, да не натерамо људе да почну да поштују друге правне системе и друге такозване државе.
Прочитајте ОВДЕ како је Рада Трајковић брутално одговорила Вучићу?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Срам вас било!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА