Најновије

КАКО ЋЕМО ОВАКВИ ПРЕД РУСИЈУ, АМЕРИКУ И КИНУ: Меркелова позвала на уједињење Европске уније!

Ангела Меркел, приликом наступа на економском форуму у Давосу, позвала је земље Европске уније да обезбеде јединство спољне политике.

Ангела Меркел (Фото: Синхуа)

- Јединствена спољна политика ЕУ није довољно развијена. Ако 27 земаља ЕУ на спољнополитичком плану не шаљу усаглашене сигнале великим државама попут Кине, Индије, САД и Русије - ако наша спољна политика и даље остане на националним нивоима - нећемо успети да од Уније направимо глобалног играча, упозорила је Меркелова. Изолационизам и протекционизам, наставила је немачка канцеларка, нису решење за економске изазове са којима су суочене земље широм света. - Верујемо да нас изолационизам неће одвести напред. Верујемо да морамо сарађивати и да протекционизам није прави одговор, нагласила је.
Она је рекла и да је отворена у погледу тога какву врсту партнерства ће ЕУ развијати са Британијом после Брегзита, али је истакла да, у тим преговорима, не може бити компромиса када је реч о кључним принципима ЕУ. - Желимо ближе партнерство са Уједињеним Краљевством, поручила је Меркел. Европа жали због одлуке Британије да иступи из ЕУ, али се нада наставку одржавања блиских односа, рекла је Меркел. Додала је и да је јединствено дигитално тржиште кључни приоритет за Европу.  Како су Швајцарси дочекали Трампа у Давосу, погледајте ОВДЕ. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Меркелова и Бил Гејтс у неформалном разговору на Давосу:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА