Најновије

УТЕРАО СТРАХ У КОСТИ НЕПРИЈАТЕЉУ: Су-57 има ново наоружање

Пета генерација руских ловаца Сухој Су-57 почела је да лети са новим, високо прецизним наоружањем, саопштио је директор корпорације "Тактично ракетно наоружање", Борис Обносов.

Су 57 (Фото: РИА)

"Ради се о најнапреднијем оружју постављеном у трупу авиона, и на спољашњим суспензијама", казао је директор корпорације и додао да се већ прешло на практичне летове, те да се ради на тестирању авијације. 
Авион пете генерације фронтовске авијације први пут је полетео 2010. године. Тренутно је на руском ловцу монтиран мотор 117С, али се планира инсталација новог мотора. Мотор друге фазе представља потпуно нов развој а не модификацију, саопштио је Обносов.
Су-57 је ловац-пресретач, стелт технологије. Његова смањена уочљивост му омогућава да остане непримећен од стране противничких радара и других сензора, током операција у ваздушном простору. 
Могућност летења надзвучном брзином, у режиму рада мотора без допунског сагоревања, односно суперкрстарење, ствара му велику предност у борби за превласт у ваздушном простору. У стању је да се супротстави америчким ловцима пете генерације, Ф-22 раптор и Ф-35.
Немачки магазин позвао НАТО да схвати да је рат против Русије “самоубиство“. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Глас Москве

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА