Најновије

НАСТАВЉА СЕ ОФАНЗИВА НА ИДЛИБ: Руси десетковали командни кадар сиријске Ал Каиде! (ФОТО/ВИДЕО/МАПА)

Јединице Сиријске арапске армије (САА) предвођене Тигровим снагама, а уз снажну подршку руске авијације, ослободиле су ново подручје северно од базе Абу Духур на међупокрајинској граници Алепа и Идлиба.

Операције САА и руске авијације у Идлибу (Илустрација: Правда)

Како наводи државна сиријска новинска агенција Сана, у продору САА, од терориста сиријске Ал Каиде - Хајат тахрир ал Шама (ХТШ), ослобођено је село Тел Ваз, као и оближње истоимено брдо и већ су се упутили даље према северу и селу Атшана Шакија.  Операција је изведена уз подршку руске авијације, у чијим дејствима је данас на овом подручју десекован командни кадар терористичке организације. Као најважнијег, међу побијених пет команданата ХТШ-а, "опозициони" медији издвојили су Абу Мусаба ал Сурија (други на фотографијама доле), који је командовао базом Абу Духур и свим терористичким јединицама око ње. На друштвеним мрежама појавио се и тачан списак елиминисаног командног кадра ХТШ:
Syrian Army Advances North Of Abu Duhur Airbase, Kills Several Commanders Of Hay’at Tahrir al-Sham

Са друге стране, медијско крило сиријске Ал Каиде, агенција Ибаа, објавила је фотографије гранатирања положаја САА на југоистоку Идлиба, али офанзивних операција са њихове стране данас није било.
Syrian Army Advances North Of Abu Duhur Airbase, Kills Several Commanders Of Hay’at Tahrir al-Sham

Заузимање нових села у околини Абу духура, вероватно је део припремне фазе за нову етапу офанзиве, која ће ускоро сасвим сигурно бити настављена, имајући у виду да су џихадистичке организације одлучиле да ипак не дођу на мировну конференцију која је требало да буде одржана у Сочију 30. јануара.

У међувремену појавиле су се информације о могућој новој мети офанзиве САА у Идлибу, а куда ће се, највероватније, упутити Тигрови након ослобођења Абу Духура, прочитајте ОВДЕ, док са Запада стижу наводи о пипреми највеће џихадистичке контраофанзиве у досадашњем току Сиријског рата, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сиријски војници објавили су данас и снимке великих конвоја који се крећу према непознатим локацијама у подручју Алепо-Идлиб-Хама:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА