Најновије

РЕШЕЊЕ ИЛИ? На помолу договор Русије и САД око Украјине?

Русија и САД су први пут током досадашњих преговора пронашле додирне тачке када је реч о конфликту на југоистоку Украјине, изјавио је помоћник руског председника Владислав Сурков након састанка са специјалним изаслаником Стејт департмента за Украјину Куртом Волкером.

Илустрација (Фото: Pixabay.com)

Како је рекао, нови предлози које је изнео Волкер на јучерашњем састанку у Дубајиу деловали су прилично реално.
Према његовим речима, главна тема састанка била је као и раније увођење мировне мисије у Донбас, али америчка страна је овог пута била далеко конструктивнија него што је то био случај на састанку који је претходно био одржан у Београду.
„Дубајски пакет америчких предлога за разлику од београдског је далеко реалистичнији“, рекао је Сурков и додао да се ради о избалансираном приступу решавању конфликта за који се све време залаже и Москва.
Ова вест је дошла као изненађење будући да је уочи састанка портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да Москва не очекује никаквих посебних резултата од преговора између Суркова и Волкера.
„Дневни ред тог сусрета је прилично флексибилан, реч је о ’усклађивању казаљки на сату‘ и размени мишљења по текућим питањима и о проблемима на југоистоку Украјине – самим тим, нема сврхе очекивати некакве посебне резултате“, рекао је.
Подсетимо, Сурков и Волкер састали су се до четири пута, а претпоследњи пут су разговарали 13. новембра у Београду. 
Истовремено, последњи пут када се Волкер огласио медијима, крајем прошле године, рекао је да је 2017. била најкрвавија од почетка сукоба у Донбасу и додао да, с тим у вези, санкције против Русије треба да остану на снази.
Прочитајте ОВДЕ шта је забележио писац на првој линији рата у Донбасу?
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мирослав Лазански, Иран, Русија, Америка, Украјина Европа, у 2018. години.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА