Најновије

ТУРЦИ ПРОБИЛИ ФРОНТ: Жесток удар хеликоптера омогућио јуриш турских снага у Африну! (ВИДЕО/МАПА)

Уз снажна дејства авијације и артиљерије, која су била ометена лошим временским условима током претходних неколико дана, Турци су, барем према тврдњама њихових медија и активиста, коначно успели да изврше пробој курдских положаја у Африну.

Турци решетају Африн (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Највећи удар турске снаге и њихови џихадисти из тзв. "Слободне сиријске армије" (ССА), пре свега организације Фајлак ал Шам, извршили у северозападном пограничном подручју Раџо.  Према извештајима локалних активиста, током данашњих борби, Турци су успели да преузму контролу над селом Али Баки, планинским врхом Кота 740 и тренинг центром ЈПГ-а, највеће курдске оружане групације у Африну, за регион Раџо.

Како наводе турски медији, превагу у борбама су донели јуришни хеликоптери Т-129 турске производње и АХ-1 "Кобра", који су са високом прецизношћу вршили ударе по курдским положајима, али појачањима која су пристизала на фронт. Према информацијама које објављују турски медији, у данашњим операцијама убијено је најмање 1 курдских бораца. Са друге стране, пропагандно крило ЈПГ-а вечерас је демантовало да су изгубљени положаји у Раџоу, тврдећи да су они, у подручју села Али Баки, убили на десетине турских бораца, да су уништили један тенк и оборили неколико беспилотних летелица.
Курдски извештаји, ипак, понајвише се баве цивилним жртвама турских ваздушних операција. Према њиховим информацијама, до сада је од турских бомби настрадало 50 цивила, док је 137 њих повређено. Упозоравамо вас да снимак последица турског бомбардовања садржи узнемиравајуће кадрове: Како Курди гађају турска оклопна возила навођеним ракетама, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА