Најновије

MИША ВАЦИЋ: Да ни једна одлука не може да се донесе без Српскe десницe (ФОТО)

Други сабор Српске деснице одржан је данас у препуној сали Сава центра у Београду. Тринаест српских десничарских организација, које је окупио овај Сабор, представиле су свој заједнички програм и планове у јачању своје структуре.

Mиша Вацић (Фото: Правда)

Број учесника Сабора већи је двоструко у односу на први који је одржан пре неколио месеци у коме је учествовало шест организација, а овог пута добили су и снажну подршку од десничара из иностранства. На скупу Српске деснице говорили су познати националисти из Велике Британије Џим Донсон и Ник Грифин, као и руски геополитичар Леонид Савин. Подршку скупу упутило је више десничарских организација из Русије, Пољске и  Словачке. Програм и циљеве Српске деснице представио је лидер ове организације Миша Вацић који је најавио да ускоро ни једна одлука у држави неће моћи да се донесе без претходне сагласности десничара.

Као кључне ставке програма Српске деснице Вацић је навео очување и јачање домаће привредни развој малих и средњих предузећа, смањивање незапослености, јачање српских брендова, развој пољопривреде као стратешке гране и заштита права радника. Говорећи о породичним вредностима Вацић је објаснио да ће Српска десница водити борбу да мајке добију привилегије за рађање више деце и обећао помоћ вишедетним породицама, као и усклађивање радних обавеза и родитељства. Као посебну тачку навео је бригу о младима и спречавање даљег одласка у иностранство. Према његовим речима, Српска десница се залаже за војну неутралност Србије, али и за пуноправно чланство у ОДКБ. Он је истакао да се залаже за окретање Евроазијској унији, а одбацио је идеју чланства у ЕУ. Одговарајући на оптужбе да позива на рат и прети мобилизацијом, Вацић одговара да није ратни хушкач али да је Косово и Метохија нераскидиви део Србије. 

- Србија има право да брани своју територију као свака друга држава али прво треба покушати све дипломатске  начине – објаснио је он додајући да треба реаговати на дефетистичке поруке о томе да је Косово изгубљено или да Србија нема војску.  Нападе на себе оквалификовао је као „велики страх либерала од Српске деснице“. Он је критиковао досадашњи однос према ветеранима, прогоне ратних команданата и кампању која се води против учесника одбрамбених ратова. - Како се држава буде односила према њима тако ће се према држави односити и сви будући војници – објаснио је он. - Приповетка "Све ће то народ позлатити" за нас не важи – каже Вацић.

Вацић је најавио да Српска десница већ увелико гради своје одборе и да ће врло брзо десничари имати пресудни утицај на политичка дешавања у Србији. - Учинићемо да ни једна одлука не може да се донесе без да се о њој не консултује и Српска десница. Све док од народа не будемо изабрани да сами будемо доносиоци одлука нећемо се смирити – каже он. Говорећи о Српској десници Вацић је изразио очекивање да ће она окупити све „праве и здраве“ родољубе. - Превазишли смо наше разлике и нећемо стати док сви прави и здрави родољуби не буду део Српске деснице – казао је он. Говорећи о предстојећим београдским изборима он је рекао да ће одлука о томе бити донета за 7 дана. - Интерес нације на првом месту, позивам све да прионете на тежак рад, велика борба нам престоји, али борба из које ћемо изаћи као победници – закључио је он. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА