Најновије

БЕЗ БОЛА: Решите се напетосту у врату за само 60 секунди

Мишићни чворови су права сметња за нормално функционисање тела, а посебно су непријатни када се налазе на мишићима врата или горњег дела леђа. У најбољем случају овакав проблем је отклања уз помоћ професионалних масажа, међутим често се догађа да немамо времена ни могућности да то и приуштимо.

Илустрација (Фото: FreeDigitalPhotos)

Због тога вам доносимо кратки програм којег садрже четири корака и којег је осмислила физикална терапеуткиња Алин Какук са познате клинике Маyо.

Први корак

Пронађите болно место. Уколико је то предео са десне стране врата или горњег дела леђа, на то место ставите десну руку. У случају да бол долази са леве стране, ставите леву руку.

Други корак

Притисните прстима мишићни чвор који ствара бол користећи мало јачи притисак. Вероватно ћете осетити одређени бол што је и сасвим нормално, међутим никад не прелазите границу подношљивог бола. Уколико не можете да дохватите болно место тениска лопта или неки други сличан предмет биће вам од велике користи.

Трећи корак

Лагано померајте главу у супротном правцу од места бола. Савијте главу по дијагонали тако да изгледа као да покушавате да додирнете свој пазух брадом. На овај начин ћете активирати болни део мишића и изложити га притиску који ће утицати на смањење бола.

Четврти корак

Ове кораке поновите кроз три серије од 20 понављања. Другим речима пружите свом врату и горњем делу леђа квалитетно истезање. Ову вежбу можете радити у свим приликама, како на послу тако и као део ритуала пре спавања.
Како да се решите главобоље на природан начин прочитајте ОВДЕ.
Извор: menshealth.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Болови у врату. Настанак и отклањање бола у врату.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА