Најновије

ЂУРИЋ: Србија неће стојати немо пред ерупцијом насиља

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић осудио је синоћ покушај застрашивања српског становништва у јужној српској покрајини, исписивањем порука мржње на згради школе у Угљару код Косова Поља, и нагласио да Србија "неће стајати немо и беспомоћно пред било каквом ерупцијом насиља на КиМ".

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

Ђурић је упозорио све који желе нову нестабилност на Косову и Метохији да добро размисле о последицама, наводи се у саопштењу.
- Малобројно српско становништво које је, упркос честим притисцима, остало да живи у Угљару, мора након овог инцидента добити појачану заштиту од стране локалне полиције и међународних безбедносних снага, како би се провокаторима и насилницима упутила јасна порука да на Косову и Метохији шовинизам и претње тероризмом неће бити толерисани- рекао је Ђурић.
Он је истакао да у окружењу, у којем су се не тако давно догађали национално мотивисани физички и оружани напади на децу, "ниједан инцидент ове врсте не сме бити заташкан и занемарен" и да истражни органи и безбедносна заједница морају да утврде степен угрожености Срба у Угљару.
- Не сме се дозволити да Косово и Метохија, након година преговора и стабилитације безбедносних прилика, поново постане зона нестабилности, и Србија ће бити искрен партнер у свим настојањима да овакви инциденти остану заувек део ружне прошлости- навео је Ђурић.
Непознати починиоци исписали су данас на згради школе у Угљару код Косова Поља графите "УЧК" (ОВК) и поруке "Убиј Сербије", "Косово је Албанија" и друге поруке претећег садржаја, преноси РТВ КиМ.
Којих 46 посланика у 2017. није проговорило ни реч,а примају плату прочитајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ђурић: Помоћ опстанку српског народа на КиМ приоритет у 2018.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА