Најновије

ПОСЛЕ АЕРОДРОМА ПАО И ГРАД: САА ослободила још три насеља око Абу Духура (МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) наставила је са операцијама у Абу Духуру, усмеравши своје снаге западно и северозападно од овог војног аеродрома, који је ослобођен од џихадиста после више од три године. Уз снажну подршку руске авијације, сиријски борци су успели да преузму контролу и над стратешким важним градом Абу Духур, који се налази западно од авиобазе.

САА (фото: Јутјуб/Правда)

Иначе, База Абу Духур, која се налази на самој међупокрајинској граници Идлиба и Алепа, од високог је стратешког значаја за САА, пошто омогућава контролу великог подручја око ње, а терористима Хајат Тахрир ал Шама служила је као центар контроле целе западне линије раздвајања са владиним снагама.
Елитни Тигрови су ослободили три града у близини: Дарат Кафита, Кафија, и Јафар. Сада сиријска војска покушава да обезбеди све важније тачке око аеродрома да би тако коначно завршили са операцијама на овом подручју.
После краћег предаха током борби за Абу Духур, у недељу увече су сиријске снаге покренуле и велики напад на село Идлиб. Ова кратка пауза је дошла као поручена, јер осим што су одморни навалили на џихадисте, ови су били слабо припремљени и прилично изненађени.

Турци су јуче пробили и источни фронт у Сирији. Прочитајте ОВДЕ све о томе, погледајте нове видео снимке и мапу.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како су текле борбе за Абу Духур.

Бонус видео

Жестоке борбе се воде у Идлибу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА