Најновије

ПУШТА БАКИРА НИЗ ВОДУ: Ердоган се спрема да Изетбеговићу и Бошњацима окрене леђа!

Председник Србије Александар Вучић у Турској разговара с председником Реџепом Тајипом Ердоганом и бошњачким чланом Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.

Александар Вучић, Бакир Изетбеговић и Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Синхуа/Правда)

Председник Вучић рекао је синоћ да ће у Истанбулу имати важне разговоре како о турској политици на Балкану, тако и о решавању проблема са БиХ.
Он је, по доласку у Истанбул, рекао да је веома важно за Србију да разговара о турској политици на Балкану, о унапређењу наших пријатељских односа и да видимо шта је оно што очекују у односима Србије и БиХ.
„Чуће се наши интереси, а чућемо и њихове, па да видимо можемо ли да правимо одређене помаке инфраструктурне са БиХ или не, да ли можемо да направимо било какве помаке по питању решавања питања границе између наше две земље“, навео је Вучић за ТВ Пинк.
Бивши шеф југословенске дипломатије Владислав Јовановић каже, за „Новости“, да очекује позитивне помаке после састанка, и истиче да је Турска сад непристраснија, мање под утицајем Запада, с „амбицијом да се врати на Балкан, али не у османлијском смислу“:
„Изетбеговић, који је сва јаја полагао у турску корпу и очекивао безрезервну подршку, овај пут је неће имати у таквом обиму“, истиче он.
Ердоган ће му сигурно захтевати да буде умеренији и окренут сарадњи са Србијом. Турска жели да се и економски прошири и ту јој је опет највећи партнер наша земља. Жели и да Србију и Босну споји и ауто-путем, каже још Јовановић.
Он закључује да су амбиције Турске много шире него Изетбеговићеве, који жели само да се Србија што више удаљи од Босне, а да од РС направи некакву босанску провинцију.
Како је Кустурица поклопио сарајевског новинара на питању да ли је издао муслимане погледајте ОВДЕ. Шта је Милов режим понудио Дикићу сазнајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг/Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА