Најновије

ИДЛИБ ИМ ПОСТАЈЕ ТЕСАН: Тигрови жестоко потискују џихадисте! Обезглављена терористичка фракција! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) предвођена Тигровим снагама, а уз снажну подршку руске авијације, заузела је велики део територије на југу покрајине Идлиб.

Бомбардовање Идлиба (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Током данашњег дана, у жестоком налету САА у правцу севера, прегажени су редови џихадиста у најмање 10 села. Погледајте дејства руске авијације: Према наводима медијског крила Хезболаха, сиријске снаге сада не налазе на само 7 километара од Синџара, стратешки најважније "станице" на путу према авио-бази Абу Духур, која је примарни циљ текуће операције. На мапи испод испрекиданом линијом обележен је данашњи напредак САА, а стрелице приказују даљи ток напада:

Џихадисти су покушали да узврате нападима на слабије брањена подручја дуж линије раздвајања на северу Хаме, али су њихови покушаји завршили неславно, уз велике губитке које су претрпели.  Осим тога, џихадистичка организација Харкат Ахрар ал Шам остала је практично обезглављена, пошто је у налету Тигрових снага убијен главни командант војног крила ове организације Јусуф Калед ал Јусуф, који је познат као један од командира који су руководили заузимањем града Идлиба 2015. године. Иако се њихове снаге налазе у веома у тешком оложају на фронту, пропагандне машинерије џихадистичких организација редовно објављу видео прилоге са фронта. На снимку испод приказано је уништавање сиријског тенка бугарском противтенковском ракетом 9М111М Факторија, које су џихадистима сиријске Ал Каиде испоручили Американци још 2014. године, тврде сиријски репортери. Више о терористичким нападима на опкољену војну базу на истоку покрајине Дамаск, погледајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА