Најновије

63. падобранска бригада у паклу Кошара: Пили смо воду из потока пуног лешева (ВИДЕО)

Припадник 63.падобранске бригаде и учесник битке за Кошаре Синиша Живић испричао је за Народну телевизију своје ратно искуство са Кошара. Његова јединица упућена је на Кошаре 9. маја 1999. године како би повратила територију са које се војска предходно повукла под налетом Шиптара.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Живић је испричао да је акција требала да траје само један дан, а да је јединица упућена само са малим следовање хране и воде, али су остали у планини 9 дана. Он је објаснио да је исте вечери када су падобранци стигли на Кошаре кренуло вишедневно бомбардовање касетним бомабама читавог терена. Живић је објаснио да је НАТО прецизно погађао терен на ком је била српска војска. Војници су тих дана као једини извор воде имали у потоку који је био пун лешева.

Живић је у  интервјуу говорио о страдањима војника од касетних бомби, борбама са Шиптарима, условима у којима су војници преживњавали. Oн је испричао и ситуцаију када је НАТО касетним бомбама засуо шиптарски положај, након чега је прекинуто бомбардовање тог терена. Он је објаснио да је са албанске стране све било спремно за копнену инвазију и да би она сигурно уследила да нису задржане позиције на Кошарама, али и код Морине где је било погодније за механизацију.  Живић је испричао како је српска артиљерија код граничног прелаза Морина уништила велико складиште албанске муниције у Тропоји. Иако се спекулисало да је Тропоју напала српска авијација, Живић каже да је екслозија у Тропоји изазвала артиљеријска граната. Према његовим речима Шиптари и НАТО нису били спремни на жртве које би уследиле да су озбиљније кренули копнено. Шта Кадиров каже о сличности Србије и Ирана погледајте ОВДЕ. O ликвидацији великог броја терористичких команданата у Сирији читајте ОВДЕ.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мирко Ђорђевић о Кошарама.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА