Најновије

ЈОШКА БРОЗ: Тврдим да ће се Шешељ вратити комунизму!

"Био је наш члан. Верујем да ће се поново вратити на стазе комунизма, али члан партије неће бити док сам ја жив, а камоли бити на некој функцији", каже председник Комунистичке партије и народни посланик са листе СПС-а Јошка Броз, коментаришући мотиве лидера радикала да уђе у коалицију са СПС-ом у Мионици, пред недавно одржане локалне изборе.

Јошка Броз (Фото: Јутјуб)

Броз сматра да је та коалиција пролазног карактера, направљена за изборне потребе, и сумња да ће као таква бити могућа на републичком нивоу.
- Ми као Комунистичка партија смо против такве коалиције. За свако будуће такво догађање ћемо морати да чујемо мишљење наших бирача. Чекамо шта ће даље бити. Лично верујем да тако нешто није могуће - наглашава Броз. Одлуку Ивице Дачића и Војислава Шешеља да ступе у коалицију у Мионици објашњава - политиком.
- Људи су због политике у стању свашта да кажу и свашта да ураде. Мотиви да се нешто направи су мање важни, колико је важан опстанак вођа на челу својих странака. Знамо како су радикали прошли на изборима док је Шешељ био у Хагу. Он мора пошто-пото да се врати у изборну трку па не преза ни од оваквих коалиција. Ивица Дачић је то урадио на предлог чланова месних одбора социјалиста. Он је и даље комуниста и социјалиста и у њега не сумњам - истиче Броз.
За лидера радикала име другачије мишљење. "Ако се комуниста преобрати у четника, не видим ту било какву искреност. Ни људску ни политичку", наглашава Броз.

"Тито је донео велико зло српском народу"

Својевремено је Војислав Шешељ желео "симболички" да забоде глогов колац у гроб Јосипа Броза Тита "да се не повампири". Своје мишљење није променио ни две деценије након те изјаве, па је прошле године на 125 година од рођења бившег доживотног председника СФРЈ рекао:
"Он је био диктатор, самодржац и злочинац који је донео велико зло српском народу. Па он је убио више Срба него Хитлер и на то стално морамо да подсећамо наш народ. Чим ми радикали дођемо на власт, протераћемо тог вампира с Дедиња, па нек иде слободно у Загреб и нек почива поред Степинца".
Титов унук Јошка Броз каже да такве "бљувотине" које је Шешељ изрекао не може да опрости, што не значи да не размене по коју реч када се сретну.
Прочитајте ОВДЕ који је то нови план србомрсца Вилијама Вокера?
Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јошко Броз је гостовао код Миломира Марића и причао о несталим Титовим експонатима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА