Најновије

НЕ ДАЈУ ИМ ДА ДИШУ: Тигрове снаге уништавају терористе на југу Идлиба! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА), уз снажну подршку руске авијације, наставила је силовит продор на југу покрајине Идлиб, ломећи одбрамбене положаје сиријске Ал Каиде - Хајат тахрир ал Шама из села у село.

Борбе на југу Идлиба (Илустрација: Правда)

Током последњих 24 сата, јединице САА предвођене Тигровим снагама ослободиле су најмање седам села од терориста ХТШ-а. Тачкама на мапи је обележен данашњи напредак САА на југу Идлиба:

Напредак је постигнут у два налета: један током ноћи, што је некарактеристично за операције Тигрових снага и други током преподневних часова. Сиријске снаге сада се налазе на нешто мање од 2 километра од града Синџара, који је први велики циљ САА у напредовању према баи Абу Духур. Тигрове снаге објавиле су фотографије из самог Синџара, ставивши до знања терористима да њихова обавештајна служба држи конце у својим рукама, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Иако су током дана пропагандна крила ХТШ-а објавила да су терористи успели да поврате неке положаје на југу Идлиба, војни извори сиријских медија то оштро оповргавају. "Не дамо им да дишу!", тврде у својим изјавама, што је и по напредовању фронта прилично очигледно. Сиријско Министарство одбране објавило је и снимке из тек ослобођених села у Идлибу: Са друге стране, терористи су се данас углавном бавили монтажом и приказивањем пропагандних снимака: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА