Најновије

ЂУРИЋ: Блокада манастира чин безумља! Шта раде КФОР и мисије?

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је данас да јучерашња блокада манастира Пресвете Богородице у Ђаковици од стране Албанаца представља чин безумља.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

"Поставља се питање шта овде раде хиљаде припадника КФОР-а, Еулекс-а и свих мисија када нису у стању да обезбеде да четири монахиње могу да дишу и да живе слободно?", рекао је Ђурић за РТС.
Додаје, да они који су блокирали српске монахиње у манастиру не схватају да су оне иза манастирских зидина много слободније од њих који су у "оковима мржње, жеље да се други народ затре".
"Права слобода лежи у љубави, то би могли од Божића да науче", рекао је Ђурић.
Како каже, Божић се на КиМ прославља у дубоком уверењу свих да је борба за останак српског народа благословена и у неисцрпној жељи за слободом.
"Зато ћемо ми, председник и влада и народ, сложно и у овој години наставити да се боримо за то да овде опстанемо и помогнемо нашем народу, уверени у то да је то достижно и да у многоме зависи од нас самих", навео је Ђурић.
Упитан за захтев о измени Закона о Специјалном суду за ратне злочине ОВК који је изазвао несугласице у косовској скупштини, Ђурић је рекао да се Србија залаже за то да ратни злочинци буду кажњени, али да, с обзиром да Србија није консултована при оснивању овог суда не треба сада њој да се обраћају за помоћ у решавању сукоба.
"Како је председник Вучић прецизно приметио, оснивање тог Специјалног суда и његов рад, па и садашња ситуација, ствар су односа између Албанаца и њихових партнера и пријатеља. Нису нас питали кад су оснивали тај суд, када је можда и могло да се договори да то заиста буде међународни суд, немој ни сада да нас зову када су се посвађали", навео је Ђурић.
Прочитајте ОВДЕ шта је патријарх Иринеј поручио Србима пред храмом Светог Саве.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пре три године блокирали су и манастир Високи Дечани.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА