Најновије

НАПРЕДЊАЦИ У РАСТРОЈСТВУ: Разапињу Амфилохија због изјаве о Вучићу, оптужују митрополита за враџбине, Вучић поручио...

Сарадници Александра Вучића, политички аналитичари блиски власти и медији блиски СНС-у данас су покренули жесток напад на владику Амфилохија због изјаве да се плаши да Вучићева политика води ка издаји Косова. Напредњаци су масовно стали у заштиту свог лидера, неки тако што су вређали митрополита СПЦ.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Амфилохије Радовић је Александра Вучића и мене два пута живе сахранио, држећи нам опела и против и људских и против Божјих закона - рекао је министар Александар Вулин, реагујући на изјаву митрополита црногорско-приморског Амфилохија, који је изразио бојазан да политика председника Србије Александра Вучића, води "издаји Србије и Косова". - Када је КиМ заиста био издан и напуштен, Амфилохије Радовић није сахрањивао живе и није бацао клетве на оне који су забрањивали српско име у Црној Гори и признали Косово као независну државу, а правдали и хвалили НАТО бомбардовање - саопштио је Вулин. Он је навео да је Вучић, као нико до њега, ујединио Србе, заштитио Републику Српску, прешао преко старих подела, усудио се да каже да неће бити поновљене и некажњене Олује, Јасеновац, Мартовски погром.  - Напади због такве политике су стизали и стизаће, а истина да је Србија јача него што је била у време бацања клетви Амфилохија Радовића, остаје и остаће - истакао је Вулин. Оштар у нападима на Амфилохија био је и Никола Селаковић. - Председник Србије Александар Вучић неће водити политику својих претходника додворавања Амфилохију, која је довела до све мањег броја Срба на КиМ, већ ће наставити политику која води повећању броја Срба -  изјавио је генерални секретар председника Србије Никола Селаковић за РТС. Селаковић каже да изјаву митрополита Амфилохија, који је у интервјуу за црногорску ТВ Нови изразио бојазан да политика председника Србије води издаји Србије и Косова, може да анализира сатима и да је реч о човеку који је живом Вучићу два пута држао опело. - Изјаву тумачим као враџбину која нема везе с православљем - рекао је Селаковић за РТС.

Најављено је да ће Вучић на оптужбе одговорити 14. јануара у интервјуу РТС-у. Шта је митрополит Амфилохије рекао о Вучићу погледајте ОВДЕ. Шта историчар Милош Ковић каже о Вучићевој политици према КиМ сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда/аганције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са лидером Образа Младеном Обрадовићем.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА