Најновије

РЕГАТЕ ЋЕ БИТИ ИЛИ...: Ултиматум хрватског пуковника Словенији!

Ултиматум, који је пензионисани хрватски пуковник Петар Јањић Тромблон поставио Влади Хрватске и премијеру Андреју Пленковићу да заштити хрватске националне интересе у Пиранском заливу истекао је у 16 сати, након чега је Тромблон објавио писмо у коме најављује да ће организовати акцију „Регата за разум — Пирански залив“.

Пирански залив (Фото: Pixabay.com)

Регата ће бити одржана 3. фебруара у 10 сати у Умагу, а како је Тромблон рекао, организована је јер није постигнут коначан међудржавни билатерални споразум око граница, преноси Хина.
„Као хрватски бранитељ и грађанин Хрватске који већ дуго времена прати неразумну комуникацију и неодговорно дипломатско и међудржавно понашање обе владе, покренуо сам акцију којом желим да убрзам решавање тог граничног проблема“, навео је Тромблон.
Он је рекао да ће то бити мирна акција и апеловао на словеначку полицију да учеснике не омета у одавању почасти и пијетета погинулим хрватским бранитељима.
„Због нарушавања територијалног интегритета Хрватске недозвољеног уласка у хрватско море и насртаја и провокација сносиће одговорност за сва нежељена и непланирана догађања“, рекао је Тромблон.
Прочитајте ОВДЕ све о још једној тачки раздора између Словеније и Хрватске.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Арбитражни суд - Словенији већина Пиранског залива и излаз на море.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА