Најновије

ДАЧИЋ: СПС на београдске изборе излази или самостално или на заједничкој листи са СНС

Социјалистичка партија Србије ће на предстојеће београдске изборе изаћи или самостално или на заједничкој листи са Српском напредном странком, изјавио је лидер социјалиста Ивица Дачић.

Дачић (Фото: Јутјуб)

Чини се да су све мање шансе да се на предстојећим изборима у Београду појави коалиција СПС-ЈС-СРС. Иако се у медијима данима спекулисало да би Војислав Шешељ, Драган Марковић Палма и Ивица Дачић, након успеха на локалним изборима у Мионици, могли заједно да се боре и у главном граду, социјалисти ипак не одустају од коалиције са напредњацима.
- У складу са одлуком донетом на седници Главног одобора, СПС ће на изборе изаћи или на заједничкој листи са СНС или самостално са ЈС, а у том случају ће наш кандидат за градоначелника бити Александар Антић. Ни о којим другим варијантама није разговарано – каже Дачић.
Сличан став је изнео и потпредседник социјалиста Бранко Ружић:
- Најизвесније је да ће СПС са традиционалним коалиционим партнером ЈС наступити на београдским изборима. Модел нашег наступа ће свакако бити детерминисан у уској координацији са стратешким партнерима из СНС.
Рок за расписивање избора је све ближи, а поново је актуелно и питање ванредних парламентарних избора, који би могли да буду одржани истовремено са београдским.
Маја Гојковић, председница Скупштине Србије, има рок до 1. фебруара да распише београдске изборе. Наиме, крајњи рок за одржавање београдских избора су 18. или 23. март, тако да би Гојковићева требало да распише изборе најкасније првог дана фебруара.
Сада су све очи упрте у СНС која ће у среду одржати седницу Председништва. "Србија не сме Вучићу да дозволи признање независности Косова." Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Хрватска никако да изађе из кола антисрпске хистерије
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА