Најновије

Ђоковић:Сва четири гренд слема опет могу да буду моја

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да поново има много самопоуздања и да верује да опет може да буде власник трофеја на сва четири гренд слема истовремено.

Новак Ђоковић (Фото: Синхуа)

Након много проблема у првој половини године Ђоковић је освојио Вимблдон и Ју-Ес опен и сада из Београда наставља пут према повратку на сам светски врх.

"Надам се да ће ми родни град донети срећу. Имам ново самопоуздање, свака сезона је нови изазов и нова страница да се испише. Нова сам особа као играч, знам да сви призивају 2015, годину када сам имао сва четири гренд слема. Да ли могу да поновим то? Да, у супротном не бих се бавио тенисом", рекао је Ђоковић новинарима после тренинга на Дорћолу.

Према његовим речима, имао је жељу да пре Шангаја учествује у Пекингу, али је у договору са тимом проценио да је боље да одмори.

"Чак и да у Пекингу освојим турнир, стигао би ме умор. Играо сам и раније Пекинг и Шангај заредом... Последња три месеца сам играо пуно мечева, играо сам и у Чикагу, који ме је исцрпео, ментално и физички. Желео сам мало да будем у Србији са породицом, све се лепо сложило... Боље је да останемо дуже у Београду и да изградимо добру базу за финиш сезоне."

Ипак, Новак није искључио опцију да се накнадно пријави за наступ у Бечу или Базелу после Шангаја, а пред Мастерс у Паризу.

"Остављам могућност да пре Париза одиграм у Базелу или Бечу. Морам да видим да ли ће ми организатори дати специјалну позивницу, ако се одлучим са тимом да играм тамо."

О наставку сарадње са тренерима Маријаном Вајдом и Гебхардом Фил Гричом, која траје до краја године, није још причао.

"За сада радимо до краја сезоне. Још нисмо разговарали о тој теми, јер желимо да извучемо најбоље из ове сезоне", закључио је Новак.

На питање који тренутак сезоне би издвојио као преломни, Ђоковић је рекао да је то одмор који је узео после елиминације у четвртфиналу Ролан Гароса после пораза од Марка Чекината.

"Тешко је одабрати један тренутак који је преломио, али ако бих морао, онда би то био након пораза на Ролан Гаросу у четвртфиналу. Узео сам пет дана одмора и са женом отишао на планинарење, а после тога се све сложило и био сам у налету", рекао је Ђоковић новинарима у Београду, где се спрема за наступ на Мастерсу у Шангају.

Ђоковић додаје да је имао доста потешкоћа да успостави сигурност после операције лакта, посебно што је морао да прави одређене корекције.

"Морао сам да мењам сервис, али имао сам пуно воље и жеље да се вратим на висок ниво, иако не волим ту реч 'повратак'. Да ми је неко рекао у мају да ћу имати толико успеха не бих му веровао. Морао сам да будем стрпљив и да чекам да се коцкице сложе", закључио је Ђоковић.

Мастерс у Шангају, који је Ђоковић освајао три пута, игра се од 7. до 14. октобра.

Како је фудбалер посветио го преминулом дечаку погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА