Најновије

ЈЕРЕМИЋ НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ОПТУЖБИ: Тони Блер иза кулиса разговара о Косову у Вучићево име

- Као бивши председник Генералне скупштине УН, имам доживотно право да присуствујем заседањима. Ана Брнабић својим обраћањем у УН поприлично је обрукала и нанела озбиљну штету нашој преговарачкој позицији по питању Косова - тврди Вук Јеремић, који каже да од 2004. године до данас није пропустио ниједно заседање УН.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

Он је у интервјуу Блицу поновио оптужбу да Тони Блер преговара у име Србије о разграничењу.

- Одговорно тврдим да је тако. Ту чињеницу сам до сада изнео неколико пута у јавности и нико из власти ме до сада није демантовао. Блер је у првој недељи јула у Београду добио мандат од Вучића да са кључним светским престоницама разговара о разграничењу у његово име. Претпрошле недеље је у Берлину разговарао са Ангелом Меркел, а ове недеље ће то исто учинити са највишим званичницима САД. Позивам нашу власт да ме демантују ако то није тачно или да кажу ко плаћа Блера ако јесте. Шта од Србије очекују они који плаћају Блера, ако се његов хонорар не плаћа из буџета Србије? – упитао је Јеремић.

Како је у међувремену Александар Вучић изјавио да само он преговара о Косову, Јеремић му је путем Твитера послао нову поруку.

“О Косову преговарам само ја” - каже Вучић. То је истина, и зато ће одговарати. А Тони Блер, уз његову сагласност, за надокнаду која му се исплаћује са Блиског истока, обилази западне престонице и уверава их да је “разграничење” једино решење. То Вучић није демантовао – тврди Јеремић.

Шта је Вучић поручио из Москве пре састанка са Путином погледајте ОВДЕ.

Извор: Блиц/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јеремић о Вучићу и Блеру на Н1.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА