Најновије

ЕУФРАТ КРВАВ ОД ЛЕШЕВА ЏИХАДИСТА, КУРДИ ИХ РАЗБИЛИ: Убијено преко 600 милитаната Исламске државе!

Сиријске демократске снаге (СДФ) подржане од САД објавиле су да су њихови борци убили 651 припадника терористичке групе ИД и заробили још шест бораца од почетка војне операције против терористичке групе у долини Еуфрата пре месец дана.

Курди (Фото: Јутјуб)

Током операције, снаге подржане од САД ослободиле су град Багхуз Фавкани у близини сиријско-ирачке границе 20. септембра. Борци СДФ-а наставили су напредовање северно од града и успели да наметну контролу над селима Ал-Шајлах и Музан.

Према СДФ-у, Коалиција предвођена САД подржала је њихову операцију против Исламске државе са 215 ваздушних удара и 17 артиљеријских напада. Десетине позиција, складишта муниције, комуникационих центара и возила терористичке групе су уништени као резултат напада. Што се тиче хуманитарних напора, СДФ је јавио да су његови борци "ослободили стотине цивила, углавном деце и жена, и пребацили их у избеглички логор који је изграђен да их сместе и пруже им непосредне услуге и помоћ".

СДФ тренутно напада позиције Исламске државе у граду Ал-Марашидах, који се налази 3 км северозападно од Ал-Шајлаха. Притисак Коалиције подржане од САД вероватно ће приморати терористе ИД да напусте своје положаје у граду у наредних неколико дана.

Сиријска војска спрема финални обрачун против џихадиста Исламске државе на Ал Сафи. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе за Хајин и долину Еуфрата трају већ два месеца. Курди настоје да освоје преостале градове и села на источној обали велике реке, јер западну обалу контролишу снаге сиријске војске.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА