Најновије

Не пропустите догађај недеље: Промоција новог романа Игора Маројевића "Туђине"!

Промоција романа „Туђине“ Игора Маројевића ће бити одржана у четвртак 11. октобра од 18 сати у Великој сали СКЦ-а.

Фото-Лагуна

О књизи ће осим аутора говорити: др Драгана В. Тодоресков, теоретичарка и историчарка књижевности, Мирољуб Стојановић, књижевни и филмски критичар, Драган Крле Јовановић, музичар, и Милан Милосављевић Бурда, музичар и продуцент. Одломке ће читати глумац Даниел Сич, а након разговора о књизи следи промоција албума „Да се не замери“.

У роману се Београд сагледава из перспективе дошљака, тридесетогодишњег Ратомира Јауковића, који упркос бомбардовању 1999. и општем пропадању града и (ауто)деструкцији бројних ликова из своје блиске околине не одустаје од потраге за витализмом и љубављу, те долази у неизвестан и непредвидив конфликт са окружењем. На тај начин, „Туђине“ бацају накнадно, знатно другачије светло на романе „Праве Београђанке“, „Двадесет и четири зида“ и „Партер“, као и збирку прича „Београђанке“, књиге које заједно са новим ауторовим насловом чине његово „Београдско петокњижје“, јединствени прозни циклус у српској књижевности.

„Неформална исповест младића који је странац и у родној средини и у Београду, где се доселио пред најсуморнију друштвену епизоду у његовој новијој историји, свакако допуњује различите тачке гледишта заступљене у досадашњим штивима из ’Београдског петокњижја’, као и његов третман деведесетих и утицаја збивања из те деценије на локално издање 21. века“, изјавио је Лагунин писац поводом нове књиге.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА