Најновије

ОГРОМНА ЧАСТ ЗА СРПСКИ НАРОД: Из ратом погођене Сирије долази нам драги гост! (ВИДЕО)

Пaтријарх антиохијски и целог Истока Јован Десети допутоваће сутра у званичну посету Српској православној цркви и српском патријарху Иринеју, са којим ће заједно посетити српске светиње на у Црној Гори и на Косову и Метохији.

Дамаск (Фото: Јутјуб)

Патријарх Јован Десети боравиће у посети СПЦ до 19. октобра, а грађани Београда га могу видети сутра у подне, када ће одмах по његовом доласку у његову част, у Саборној цркви Светог архангела Михајла, бити служена доксологија. Како је најављено из СПЦ,  централни догађај посете биће саборна света Литургија коју ће патријарси са архијерејима служити у недељу, 14. октобра у Спомен-храму Светог Саве.

Заједно са патријархом српским, патријарх антиохијски ће посетити најзначајније српске светиње: Жичу, Студеницу, Острог, Пећку Патријаршију, Високе Дечане, у Подгорици и Нишу. Планирано је да се поглавари двеју цркава састану са водећим личностима државног и друштвеног живота Србије.

Током званичних разговора, делегације двеју цркава ће водити разговоре о актуелним питањима и проблемима са којима се суочавају обе Цркве, али и православље и хришћанство у целини, међу којима значајно место заузимају питања узрокâ и последицâ, како се наводи, страховитог ратног страдања Сирије и великог егзодуса народа са Блиског Истока. Напомиње се и да овакве “мирне” посете представљају и потврду живе и реалне заједнице православних народа.

Погледајте ОВДЕ у којим ЕУ државама живе најдепресивнији људи.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Једна од литургија коју је водио патријарх антиохијски и свег Истока, Јован Десети

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА