Најновије

ДАТО УПОЗОРЕЊЕ СВИМ АМЕРИЧКИМ АВИОНИМА: Прети опасност од Руса! Не летети преко источног Медитерана!

Савезна управа за ваздухопловство (ФАА) издала је упозорење америчким авионима који лете у региону источног Медитерана због повећане претње руских електронских ратних система који ремете њихове летове.

Амерички авиони (Фото: US Air Force)

Према извештају ИХС Јанеса, ФАА је 9. октобра поставила упозорење пилотима (НОТАМ), упозоравајући их да буду "спремни на могући губитак сигнала ГНСС (Глобални навигациони сателитски систем) у оквиру Бејрутског ФИР-а (летачког информационог региона) из непредвиђених разлог.

Видео испод: Акција америчких стратешких бомбардера и тзв. тепих бомбардовање

У извештају се додаје да је упозорење објављено након што је руски министар одбране Сергеј Шојгу 2. октобра објавио да је његова војска поново поставила своје системе електронског ратовања у Сирији. Ипак, за сада, амерички летови не прелазе у сиријски ваздушни простор и они на источном Медитерану користе много аеродрома које користи мноштво авио-компанија.

Стравична експлозија у белгијској ваздухопловној војној бази Флоренес. Погледајте ОВДЕ детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Подсетимо се великих ваздушних акција руских снага у Сирији против џихадиста Исламске државе и милитаната Ал Каиде. У великој мери је ангажман руске авијације помогао да се Сирија и Асад у последњем тренутку спасе судбине какву су доживели Либија и њен лидер Моамер Гадафи.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА