Најновије

Шешељ открио зашто не сме да купи кућу у Призрену, као што је то учинио у Хртковцима!

Одлука шефа Српске радикалне странке, Војислава Шешеља, да купи кућу у Хртковцима, одакле је, према пресуди Хашког трибунала, одговоран за прогон Хрвата из овог војвођанског села, подигла је велику буру у јавности.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

Како се јавно у скупштини залаже за повратак српских безбедносних снага на Косово, питали смо га да ли би и он отишао у јужну српску покрајину и купио кућу и у Призрену.

Познато је да се радикали залажу за враћање српске војске и полиције на територију Косова и Метохије, а у прилог томе говори и Шешељево обраћање посланицима у Скупштини Србије, после упада припадника РОСУ на Газиводе, када је рекао да је потребно да једна јединица од око 1.000 припадника увек буде спремна за повратак на Косово, зато што је тако нешто предвиђено и Резолуцијом 1244.

С тим у вези, питали су лидера радикала да ли би се и он упутио на Косово и купио кућу, као што је то учинио у Хртковцима.

- Не могу у Призрену да купим кућу, јер наша полиција и војска не контролишу тај део територије. Ја као грађанин Србије то не могу да учиним, јер ми не би била гарантована безбедност. С друге стране, могуће је да ћу купити кућу у Прешеву - рекао је лидер радикала.

Подсетимо, због подстицања депортације и прогона Хрвата из Хртковаца, Војислав Шешељ је осуђен на казну од 10 година затвора пред Међународним судом за ратне злочине.

Шешељ се врло брзо након изрицања пресуде "вратио на место злочина" и после одржаног митинга у мају месецу, купио некретнину вредну више десетина хиљада евра у којој је отворио канцеларије и за своју странку и истакао велики светлећи натпис "Кућа Војислава Шешеља".

Лидер радикала је тада најавио да ће изводити по једног сведока "буквално из сваке куће" у Хртковцима, како Србе који су се у то место доселили из Хрватске тако и Хрвате који сад живе у том војвођанском селу, у поступку који ће покренути пред Жалбеним већем Механизма за међународне кривичне судове.

- Срби ће ми дати фотокопије о замени имовине, шта су добили том заменом као и изјаве под којим су условима побегли из Хрватске. Позваћи и све Хрвате који сад живе у Хртковцима да кажу да ли су имали непријатности 90-их година прошлог века и да ли их могу везивати мој говор 1992. године у селу - казао је он.

Павковић решио да изнесе сав прљав веш деведесетих. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА