Најновије

УЗБУНА У СИРИЈИ: Опасан отров доспео у руке Исламске државе! Руски дрон све снимио (ВИДЕО)

Терористи Исламске државе напали су припаднике терористичке организације Џабат ал-Нусра (сиријски огранак Ал Каиде) у сиријском градићу Ел-Латамна који је 39 километара удаљен од града Хама, административног центра истоимене провинције.

Исламска држава преотима бурад са хлором (Фото: јутјуб)

Убијена су два сарадника "Белих шлемова" и отета два бурета с хлором, саопштио је руски Центар за помирење непријатељских страна у Сирији.

Напад се, како је наведено, догодио 9. октобра увече. "У сукобима су убијена четири нусровца и два сарадника ’Белих шлемова‘", наведено је у саопштењу и додаје се да су бурад с хлором достављена на југ провинције Алепо и предата терористима "Харас ад-Дин", организације блиске Исламској држави.

На први поглед може изгледати нелогично – због чега би једни терористи због буради са хлором убијали друге? А није јер је хлор потребан и једнима и другима. Џабат ал-Нусра и Исламска држава су противничке организације. Напад се догодио испред једне природне прећине јужно од Ел-Латамне у којој су Нусровци, а можда и Бели шлемови, који су филијала британске војне шпијунаже, спремали нови инсценацију „напада сиријске армије на недужне цивиле“. Тачније: нусровци су обезбеђивали снимање те нове провокације против владе у Дамаску.

Било како било, догађања испред поменуте пећине снимила је једна руска беспилотна летелица. У саопштењу Министарства одбране Русије се истиче да је хлор доспео у руке Исламске државе услед неодговорних дејстава западних земаља које су планирале провокације против Дамаска, уз помоћ терористичких група које су под њиховом контролом.

Руски председник спрема жесток ударац на САД! Амери се неће опоравити! Очи Европе гледаће у Кремљ! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА