Најновије

ПОРУКА ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА СА ЦЕТИЊА: Ми смо један народ! (ВИДЕО)

Патријарх антиохијски и целог Истока Јован X и патријарх српски Иринеј у посети су Црној Гори. Ми смо један народ, иако смо подељени, то не значи да смо раздељени, навео је патријарх Иринеј.

Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

Патријарх Иринеј је новинарима на Цетињу рекао да му је драго што је у Црној Гори и додао да је његова мајка пореклом из те земље.

"Треба једни друге да помажемо и да будемо народ какав Господ и наша историја очекују и желе", поручио је Иринеј, који је у Црну Гору допутовао са патријархом Антиохије и целог Истока, Јованом X. 

Патријарх Иринеј је навео и да његов гост патријарх антиохијски у Црну Гору донео благослов и жељу да у "нашем народу владају мир, љубав и слога". 

"Ми смо један народ, иако смо подељени, то не значи да смо раздељени", навео је патријарх српски.

Патријарси су око 11 сати стигли на Цетиње, где су у Цетињском манастиру служили свечану доксологију, након које је Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поздравио госте.

У Цетињском манастиру патријарси су се поклонили животу Светог Петра Цетињског, руци Светог Јована Крститеља и честици Часног крста Господњег.

Свети Петар Цетињски носи име утемељивача Цркве Свете Антиохије, а десна рука Св. Јована Крститеља крстила је Господа у реци Јордану.

Како је започет свеправославни раскол, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТЦГ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Патријарх Иринеј о ЦПЦ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА