Најновије

РУСИЈА: САД и Курди и даље воде имитацију рата против ИД а ови их побеђују

Међународна коалиција на челу са САД и курдске оружане групације и даље воде имитацију рата против припадника терористичке организације ИД на југу Дејр ез Зора, изјавио је руководилац Руског центра за помирење зараћених страна у Сирији Владимир Савченко.

Америчка војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Како је рекао, због неактивности проaмеричких групација, терористи су успели да успоставе потпуну контролу над целокупном источном обалом реке Еуфрат, у дужини од 20 километара између места Хаџин и Суса.

„Упркос изјавама америчких званичника да су поразили ИД у Сирији, терористи и даље у својим рукама држе контролу над појединим деловима земље. Уз то, међународна коалиција и курдске оружане групације и даље воде такозвану имитацију рата са терористима на југу Дејр ел Зора“, рекао је он.

Савченко је истакао и да су терористи ИД напали избеглички камп у сиријском региону Бахра и отели 130 породица – укупно 700 људи.

Како је прецизирао, киднаповани цивили могу бити искоришћени и као терористи у виду „живог штита“ како би прикрили сопствене борце од напада „Сиријских демократских снага“.

С тим у вези, додао је Савченко, Руски центар за помирење позива све лидере незаконитих групација да одустану од било каквих провокација и приступе мирном решавању ситуације у земљи.

Прочитајте ОВДЕ све детаље о отварању граничног прелаза Кунејтра. Погледајте видео.

Извор: rs. sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта се то дешава у Ал Сафи?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА