Најновије

Клинтону одобрили безобразно велику цифру за рушење Милошевића и подршку ДОС-у (ФОТО)

Акт о демократизацији Србије од 11. априла 1999. године, показује да је Когрес одобрио тадашњем америчком председнику Билу Клинтону 50 милиона долара за "промоцију демократије у Србији"!

Милошевић (Фото: ICTY)

У одељку 102 Акта о демократизацији Србије пише да се ради о помоћи "српским демократским снагама". Као сврха помоћи наводи се "развој институција демократске владе" и развој "независног цивилног друштва".

Делатности који могу бити финансиране су: развој демократије, развој НВО сектора, развој независних медија у Србији, развој владавине права...

Клинтону је одобрено чак 50 милиона долара у те сврхе, а за период од 1. октобра 2000. године до 30. септембра 2001. године. 

Треба напоменути да се овде ради само о званичној америчкој држави, а да је највећи део новца за "промоцију демократије" у Србији дошао преко разних западњачких НВО, које су "невладине", а такође су, углавном, финансиране и од стране америчке државе. 

Председник СРС проф. др Војислав Шешељ каже да је новац за лидере ДОС долазио и из других Западних држава, као и разних НВО.

- 1999. године само Американци су дали 150 милиона долара, а новац су давале и разне НВО и друге Западне државе. Прозападна опозиција је била затрпана новцем, а како то обично бива, највећи део новца је отишао у приватне џепове лидера ДОС, од Зорана Ђинђића, па надаље... 2000. године лакше је у Београду било наћи доларе него марке - рекао је Шешељ. 

Лидер радикала је ово изјавио говорећи о вести о документу ЦИА од 16. децембра 1998. године, у ком ЦИА сугерише Влади САД да уплати 35 милиона долара за рушење режима у Београду.

Шта пише у "вербалној ноти" коју је добио Дачић погледајте ОВДЕ.

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је Слободан Милошевић рекао 2.октобра?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА