Најновије

УХВАЋЕН У ШВЕРЦУ ЏИХАДИСТА У ЕВРОПУ И РУСИЈУ: ЛНР спречила међународни тероризам (ВИДЕО)

Припадници Министарства државне безбедности (МДБ) ЛНР задржала је члана организоване криминалне групе из Украјине и Грузије која се бавила легализацијом терориста са Блиског Истока, како би их даље слала у земље Европске Уније и Русију.

МДБ ЛНР (Фото: Јутјуб)

МДБ ЛНР је задржало држављанина Украјине Олега Владимировича Степаненка, који је покушао да превезе из Украјине у Русију оружје и експлозивна средства, који су требали да буду употребљени за терористичке нападе.

Степаненко је прво кренуо у Русију аутомобилом марке Рено, али се није сложио са одлуком украјинских граничара да му се претресе аутомобил, те је побегао са лица места, где су касније пристигли припадници Службе безбедности Украјине (СБУ). Од тада је он био у бекству, после чега је пао у руке МДБ ЛНР.

Током претреса његовог возила од стране СБУ на украјинско-руској граници пронађено је 30 аутоматских пушака АКС и 7550 метака калибра 5,45 мм.

Оперативним радом је утврђено да је задатак Степаненка био да пребацује терористе из Украјине у Русију и земље ЕУ, након њиховог легализовања у Украјини, а у свему су му помагала три држављана Грузије са сталним пребивалиштем у Украјини, чији је идентитет утврђен.

Степаненко је током испитивања у МДБ ЛНР у Луганску признао сва дела која му се стављају на терет.

Куда беже Бели шлемови са Блиског Истока, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА