Најновије

АЈША ГАДАФИ: Верна очевим идеалима позива на оружани устанак, а Срби су јој одани пријатељи

Отац је увек похвално говорио о Југославији и целом региону, а нарочито Србији. Мислим да нас веже та антиглобалистичка и слободарска идеја. Мислим да ви можете разумети „нашу причу“ јер сте исто или готово слично доживели двадесетак година раније. Срби су се показали као крајње лојални и одани пријатељи – почиње причу Ајша Гадафи,

Ајша Гадафи (Фото: Јутјуб)

Ајша Гадафи, ћерка легендарног Муамера ел Гадафија, за портал „Дневне“ говорила је о револуцији, животу у Либији, свом оцу и његовој љубави према Југославији. Она истиче да је њен покојни отац гајио велике симпатије према Југославији и Југословенима и истиче да Србе сматра, пре свега лојалним и оданим пријатељима.

– Отац је увек похвално говорио о Југославији и целом региону, а нарочито Србији. Мислим да нас веже та антиглобалистичка и слободарска идеја. Мислим да ви можете разумети „нашу причу“ јер сте исто или готово слично доживели двадесетак година раније. Срби су се показали као крајње лојални и одани пријатељи – почиње причу Ајша Гадафи, ћерка легендарног владара Либије.

Она каже да су многима засметале пророчке реченице њеног оца о муслиманима који ће прогутати Европу. Ајша прати очеве стопе и најављује револуцију која ће спасити народ Либије од беде и пропадања.

– У нашем народу постоји изрека да је човек који може све добити је онај који је све изгубио, а то сам ја. И зато сам спремна да станем на чело борбе за слободу, сигурна да ћемо у годинама пред нама добити и победити. Морамо јер је правда на нашој страни – каже она.

Кућни пријатељ породице Гадафи била је Драгана, медицинска сестра из Србије. Она је остала пријатељ до краја.

-Када су почели немири, отац је свим странцима у његовом окружењу понудио новац, и то добар, у знак захвалности и безбедан пут до домовине. Многи су прихватили понуду, додуше кроз сузе. Она није. Ја ту лојалност нисам и нећу никада заборавити, вели Ајша.

Ајша додаје да је окупила више стотина војних лица, интелектуалаца и поштених људи лојалних тестаменту њеног оца, који су спремни, како каже, да кад дође време покрену талас промена.

– Видећете када дође тај дан. Никада нећемо без права и реда као бесна псета развлачити и убијати људе по улицама. Ми смо уназад веровали у право и правду, тако ћемо се и понашати и поступити чак и према нашим душманима, истиче она.

Говорећи о тренутној ситуацији у њеној држави Ајша открива да у Либији влада Хаос.

– Убија се на улицама, пљачка, силује, отима… нема безбедности, нема мира. Држава више не постоји, чак ни вештачки. Од друштва у коме није било гладних, незапослених и од једног тако хуманог амбијента, стигли смо до анархије, тврди она.

Ћерка чувеног владара додаје да је народ бесан, али да нема око чега, али ни око кога да се окупи.

– Да, позивам на оружани устанак јер други пут и други начин да се нешто промени не постоји. Оно што смо оружјем и новцем изгубили, оружјем и срцем ћемо повратити. И спремна сам. Решена и одлучна да станем на чело те слободарске колоне по било коју цену. Мој отац је имао план како Африка треба да изгледа до 2020. године и хуманистички веровао у то. То је био пројекат за Нобелову награду. Имао је план да Африка до 2020. године буде раме уз раме са Европом, а тај план некима није одговарао – објашњава она.

На питање шта је био разлог атентата, Ајша одговара да такав човек квари њихов поредак, јер су сматрали да у таквом поретку само њихов народ може да живи. Ипак, каже, преварили су се.

Отац ју је учио да прашта, буде милостива и блага, али је то неће натерати да опрости онима који су јефтино продали оно што је скупо стварао.

– Надам се да медији неће писати само о мојим речима данас, већ више о мојим делима сутра, а биће их. Дугујем то оцу и дугујем то Либији, закључује Ајша.

Како су Хути четири пута за један дан успешно напали Саудијце, погледајте ОВДЕ.

Извор: Дневне/ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ајша Гадафи

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА