Најновије

КАШОГИЈЕВ УБИЦА "ПОГИНУО У САОБРАЋАЈЦИ" У РИЈАДУ: Погледајте ко стоји иза свирепог касапљења новинара (ВИДЕО)

Један од припадника 15-чланог тима осумњичен за убиство саудијског новинара Џамала Кашогија у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу "погинуо је у саобраћајној несрећи" у главном граду Ријаду, извештавају турски медији.

Убијени саудијски новинар Џамал Кашоги (Фото: Јутјуб)

Према извештајима медија, Мешал Саад М. Албостани, поручник Саудијског краљевског ваздухопловства, био је један од 15 осумњичених за којим трагају у вези са нестанком новинара Кашогија. Постоји верзија да је Алабостани "можда ућуткан" од стране режима у Саудијској Арабији, тврде у новинама, без елаборирања детаља његове наводне смрти.

Како се појављује све више детаља и потврђују умешаност Саудијске владе у убиство Кашогија, чини се да је саудијски режим у страху јер покушава да сакрије своје учешће. Штавише, администрација Доналда Трампа је у овом случају већ дала отворену подршку руководству Саудијске Арабије. Дакле, ако се истина званично открије, можда се чини да ће се САД и Саудијска Арабија наћи у сложеној међународној ситуацији.

Медији су идентификовали осам припадника, од укупно њих 15, који су осумњичени за учешће у убиству Кашогија, то су: Мешал Саад М. Ал-Бостани, Салах Мухамед Тубаиги, Наиф Хасан С. Аларифи, Мансур Отман М. Абахусеин, Валед Абдулах М. Алсехри, Таар Галеб Т. Алхарби, Махер Абдулазиз Мутреб, Мухамед Саад Х. Алзахрани.

Руси први пут осетили страх. Пентагон има опасно оружје. Погледајте ОВДЕ детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Свирепо убиство и комадање тела саудијског новинара Џамала Кашогија у Истанбулу уздрмало је цео свет. Ауторитарни режим Саудијске Арабије могући је налогодавац овог свирепог убиства.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА