Најновије

КРВАВА ЗОРА ЗА КУРДЕ! Џихадисти Исламске државе јутрос покренули страховиту пустињску офанзиву! (ВИДЕО)

Исламска држава покренула је контра-напад у источном Деир ез Зору јутрос, ударивши на подручја под контролом Сиријских демократских снага (СДФ).

Курдски СДФ у борбама са џихадистима Исламске државе (Фото: Јутјуб)

Исламска држава је јутрос започела контра-напад, тако што су напали положаје Сиријских демократских снага у подручју Бадија Ал-Шафах у југоисточном Деир ез Зору. Према опозиционим активистима са друштвених медија, у нападу ИД убијено је најмање седам чланова курдског СДФ-а, док су двојица заробљена.

Исламска држава такође је освојила неколико тачака од Сиријских демократских снага након серије интензивних борби на подручју Бадија Ал-Шафах. Од освајања исте од стране Сиријских демократских снага, област Бадија Ал-Шафах је била поприште најинтензивнијих сукоба у Сирији.

Исламска држава је искористила неприступачни терен око овог подручја да изврши напад на борце СДФ-а, што је довело до великог броја жртава у њиховим редовима.

Погледајте ОВДЕ ко је све учествовао у убиству новинара Џамала Кашогија у саудијском конзулату у Истанбулу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Џихадисти Исламске државе још увек опстају у долини Еуфрата упркос чињеници да офанзиву Курда на ову област помажу Коалиционе снаге на челу са САД. Међутим, изгледа да је та подршка далеко од савезништва, јер Американци поред тога што евакуишу џихадисте ИД, често “грешком” бомбардују своје курдске “савезнике”.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА