Најновије

РУСИ ПРВИ ПУТ ОСЕТИЛИ СТРАХ – Пентагон има ново оружје! Ево о чему се ради...

Ројеви инсеката, транспортујући генетски модификовани заразни вируси, напад на пољопривредне усеве земље и уништавање њене производње хране – ово није научно-фантастични сценарио, већ је план који заправо спрема ДАРПА, агенција Министарства одбране САД одговорна за развој нових техологија за војску САД-а.

Пентагон (Фото: defense.gov)

Пет научника са једног француског и два немачка универзитета је открило ове информације у u Science, једној од најпрестижнијих научних ревија на свету.

У свом едиторијалу, објављеном 5. октобра, они су изнели озбиљну сумњу у идеју да је истраживање ДАРПА-е, под називом “инсекти савезници“ било намењено само за употребу коју је ова Агенција објавила – заштиту америчке пољопривреде од патогена коришћењем инсеката као вектора генетски модификованих вируса.

Ови вируси се преносе на биљке и модификују њихове хормоне. Овај капацитет – како је изјавило пет научника – изгледа да је врло забрињавајући.

Међутим, у оквиру научног миљеа, програм се “нашироко схвата као напор да се развију биолошки агенси за непријатељске сврхе и њихова средства испоруке,“ другим речима “нови облик биолошког оружја.“ Ово крши Конвенцију о биолошком оружју, која је ступила на снагу 1975. године, али која је остала неактивна углавном због одбијања САД-а да прихвати инспекције сопствених лабораторија.

Пет научника наводи да се “лака поједностављења могу користити за стварање нове класе биолошког оружја, оружја које би било изузетно преносиво на осетљиве усеве због дисперзије инсеката као средства испоруке.“

Овај сценарио напада на пољопривредне културе у Русији, Кини и другим земљама, под вођством Пентагона, са ројевима инсеката који преносе вирус, није научно-фантастична прича.

Програм ДАРПА-е није једини који користи инсекте као оружје рата. Америчка Канцеларија за поморско истраживање је затражила истраживање од Универзитета Вашингтон у Сент Луису како би трансформисали скакавце у биолошке дронове.

Користећи електроду имплантирану у њихов мозак и мали предајник на леђима инсекта, оператер на терену може дешифровати шта антене скакавца прикупљају. Ови инсекти имају олфактивни капацитет способан за тренутно сагледавање различитих врста хемијских супстанци у ваздуху – што омогућава идентификацију складишта експлозива и других локација које могу бити погођене ваздушним или ракетним нападима.

Још ужаснији сценарији су поменути у едиторијалу пет научника у часопису u Science. Програм ДАРПА-е – истичу они – је први програм који се односи на развој генетски модификованих вируса који се могу проширити по читавом окружењу, и који могу заразити и друге организме “не само у пољопривреди.“ Другим речима, људска бића могу бити наведена међу организмима потенцијално погођеним инфективним вирусима које преносе инсекти.

Знамо да се током Хладног рата, у лаборатоијама САД-а и других земаља, спроводило истраживање о бактеријама и вирусима – када се ови агенси рашире од стране инсеката (ваши, муве, крпељи), они могу подстаћи епидемије у непријатељској нацији. Међу њима су бактерије Јерсинија пестис, узрок бубонске куге (застрашујућа “црна смрт“ средњег века) и вирус Еболе, који су заразни и смртоносни.

Са техникама које су данас доступне, могуће је произвести нове врсте патогена, који се шире инсектима, од којих циљана популација неће имати одбрану.

“Несреће,“ које је у библијској причи послао Бог како би погодио Египат са огромним ројевима комараца, мува и скакаваца, данас заиста могу бити послате од стране људи да нападну читав свет. Овај пут нас не упозоравају пророци, већ научници који су задржали своју хуманост.

Небензја рекао који су мотиви америчког присуства у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мега катастрофе - скакавци 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА

Балкан пост