Најновије

ОЧИ МАКЕДОНАЦА УПРТЕ У СОБРАЊЕ! Игра нерава, седница касни! Хоће ли земља добити ново име?!

Седница Собрања на којој би тебало да буде настављена расправа о измени уставних амандмана у складу са Преспанским споразумом о новом имену Македоније, иако одложена за 15 сати, још није почела, а у међувремену две најутицајније партје, владајући СДСМ и опозициона ВМРО-ДПМНЕ тренирају "игру нерава".

Македонци на улицама Скопља (Фото: Јутјуб)

Нема информација због чега заседање касни дуже од сат времена. Посланици опозиције, наиме, захтевају од председника парламента Талата Џаферија да без одлагања стави предлог измене уставних амандмана на гласање, а посланици владајуће већине, СДСМ и албанске ДУИ, тврде да су обезбедили неопходну двотрећинску већину.

На конференцији за новинаре у парламенту, посланик Антонио Милошоски заједно са осталим посланицима ВМРО-ДПМНЕ рекао да ће они гласати у складу са вољом народа израженом на недавно одржаном референдуму који није успео, јер на њега није изашао довољан број гађана.

Упитан да ли је тачно да ће седам посланика њихове странке гласати за уставне промене, Милошоски није директно одговорио, али је рекао да Џафери без одлагања стави предлог уставних амандмана на гласања како би се видело да ли власт има двотрећинску већину.

- Предлог уставних амандмана треба ставити на гласање и тада ће се видети да ли је воља народа већа од притисака на законодавца - рекао је Милошоски.

Он такође није одговорио на питање "зашто и остали посланици" ВМРО-ДПМНЕ не присуствују конферензији за новинаре. Иначе, Собрање има 120 посланика, што значи да би за измене уставних амандмана требало да гласа 81 посланик. Према том споразуму који су у јулу потписали Атина и Скопље, Македонија би требало а промени име у Република Северна Македонија.

Амерички војни авион долетео до руске границе. Погледајте ОВДЕ шта се тамо дешава.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зоран Заев у македонском Собрању

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА