Најновије

Отворена 7. Међународна конференција “Запошљавање, образовање и предузетништво”

Седму годину за редом, домаћи посетиоци, као и гости из свих крајева света имају прилику да присуствују међународној конференцији “Запошљавање, образовање и предузетништво” (ЕЕЕ Conference) која се одржава у хотелу “Холидеј ин”.

Конференција “Запошљавање, образовање и предузетништво” (Фото: ЕЕЕ Conference)

Манифестацију је отворио оснивач ВШПЕП и организатор конференције др Душан Цогољевић, који је том приликом изјавио следеће:

- Пре седам година, када смо први пут организовали овај догађај, мислио сам да је то врхунац. Упркос томе, ми из године у годину повећавамо стопу квалитета организације и учешћа. ПЕП као школа постоји већ читаву деценију, и за то време смо урадили много. Како време пролази, конференција окупља све већи број професора И ја сам сигуран да је то тренд који ће се у будућности наставити – рекао је, између осталог, Душан Цогољевић.

Присутнима се испред ПЕП-а обратила И професор Мирјана Радовић-Марковић.

- И ове године, као И до сада, повећава се број учесника конференције “Запошљавање, образовање и предузетништво” и шири се мрежа партнерских институција. Циљ догађаја је да да допринос развоју каријере у 21. веку – рекла је Радовић – Марковић.

На догађају је затим говорила И Рената Пинџо, помоћник министра за туризам, трговину и телекомуникације. Она је нагласила важност туризма као треће делатности у свету када је у питању профит и његовом дориносу светском извозу услуга И глобалном бруто производу.
- Талас последње технолошке револуције потапа мала предузећа, а где је Србија? Верујем да ћемо захваљујући оваквим манифестацијама завршити са двоцифреним растом повећања стопе запослености – рекла је Пинџо.

Након уводног обраћања потписани су уговори о сарадњи ВШПЕП “ са више високообразовних институција.

Конференција ће трајати до 19 часова, а у суботу 20.10.биће организован округли сто под називом “Развој каријере у 21. веку”, као и церемонија доделе награда и завршно обраћање.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА