Најновије

ПИРОВА ПОБЕДА ТУРАКА У АФРИНУ: Чим падне мрак, милитанте хвата језа! Курдски осветници наплаћују дугове! (ВИДЕО)

Курдске Јединице народне заштите (ЈПГ) на подручју Африна убиле су четири борца дивизије Хамза током напада на положај групе подржане од Турске у округу Шерава пре два дана. Видео напада показује да су борци ЈПГ користили снајперску пушку опремљену посебним нишаном за ноћно гађање.

Курдски снајперисти гађају милитанте подржане од стране Турске на северу Сирије (Фото: Јутјуб)

Ћелије курдског ЈПГ-а су уништиле камион “Бригаде султан Сулејман” у округу Мабатли ракетним бацачем. Као резултат напада, убијена су два борца ове бригаде.

Прошлог марта турска војска и Слободна сиријска армија (ФСА) наметнуле су контролу над Африном након брзе војне операције. Од тада, ћелије Курда су лансирале десетине напада и покренуле ударе унутар окупираног подручја. У покушају да се окончају напади ЈПГ-а, турска војска и њени ФСА савезници покренули су више безбедносних операција у Афину током последњих неколико месеци. Међутим, већина ових операција није успела, а курдске снаге се и даље успешно непримећено убацују у подручје и спроводе нападе унутар области.

Сиријска војска је спремна да покрене нову офанзиву у Идлибу. Сазнајте ОВДЕ због чега.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Још увек трају снажни сукоби у долини Еуфрата у такозваном џепу Хајин, џепу џихадиста Исламске државе. Снаге Курда (СДФ и ЈПГ) подржане од стране САД настоје да ослободе област од терориста већ дуже време. Погледајте како изгледа њихов окршај.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА