Најновије

ПУТИН НАРЕДИО! СИРИЈУ ЋЕ ПОМНО ЧУВАТИ РУСКА ЗВЕРЧИНА! Последње дораде на С-300 систему датом Сирији на коришћење! (ВИДЕО)

Руски војно-дипломатски извор је изјавио за новинску агенцију ТАСС да руски стручњаци претварају систем противваздушне одбране С-300ПМ који је испоручен у Сирију у верзију С-300ПМУ-2 Фаворит.

Асад и Путин у руској војној бази Хмејмим у Сирији (Фото: kremlin.ru)

- У октобру су у Сирију достављена три батаљона система С-300ПМ и пропратна муниција. Касније је у земљу допремљено командно место. Читав хардвер чини део опреме опреме С-300ПМ, изузев извиђача и радара за детекцију циља ваздушног командног места, који је дио С-300ПМ-2 - рекао је извор за ТАСС.

Према извору, стручњаци ће променити фреквенције кодова и слова земаљског испитивача и фреквенције слова радара за сиријске верзије. Рад стручњака ће наводно бити завршен пре новембра.



Верзија С-300ПМ користи домаће руске кодове и фреквенције слова, које се не могу делити ни са једном другом земљом. Међутим, “С-300ПМУ-2 Фаворит” је извозна верзија која ће омогућити Сирији да користи своје сопствене кодове и фреквенције слова и интегрише системе у своју мрежу противваздушне одбране.

Русија је одлучила да снабдева Сирију са С-300 системима након што је прошлог месеца оборен руски обавештајни авион Ил-20. Овај корак ће унапредити могућности снага сиријске противваздушне одбране и побољшати сигурност руских трупа распоређених у Сирији.

Американци Корејанцима продали катастрофалне хеликоптере. Погледајте ОВДЕ детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте какав је противваздушни ракетни систем С-300 ПМУ-2 Фаворит, руске производње, намењен за извоз

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА