Најновије

ВОЈСКА ДАЈЕ ЗГРАДУ НА УГЛУ НЕМАЊИНЕ: Погледајте каква ће бити њена судбина!

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је да је са министром одбране Александром Вулином договорио неколико важних питања од значаја за Град и војску. Међу њима и размену касарне Седмог пука, односно зграде на углу Ресавске и Немањине.

Зграда Војске Србије у Немањиној (Фото: Јутјуб)

- Војска ће добити адекватну имовину од града, а наша идеја је да ту направимо градску библиотеку, место са читаоницама и кафићима, где посетиоци могу провести цео дан. Реконструкција те зграде биће и велики изазов за градски Завод за заштиту споменика културе, јер је цео објекат под заштитом и морам признати да сам због свега тога веома срећан јер сматрам да су такве ствари моја главна мисија у граду – казао је Весић на ТВ Студио Б. 

Он је подсетио да је током јучерашњег дана имао састанак са министром одбране на којим се разговарало о отвореним питањима између града и војске. 

- Договорили смо неколико важних ствари и веома сам захвалан министру Вулину на великом разумевању када је у питању заједнички рад града и војске - рекао је Весић, саопштио је градски Секретаријат за информисање. 

На састанку је договорен и почетак обнове зграде Команде ратног ваздухопловства у Земуну, једне од најлепших зграда саграђених између два рата, подвукао је Весић. 

- Завод за заштиту споменика добио је налог од града да ради пројекат и очекујем да ће он бити завршен за четири до пет месеци. Након тога, војска ће кренути у реконструкцију самог објекта, а ми ћемо урадити цео Авијатичарски трг - рекао је Весић. 

Он је навео и да су се договорили око Војног музеја, односно да Град Београд у сарадњи са војском преузме управљање. 

- Наравно, војска ће остати ту и одржавати музеј, али тако ће се више новца улагати у Војни музеј који има велику и дугу традицију. То ће нам такође омогућити и да Београдску тврђаву ставимо на листу Унеска, одакле ће нам бити доступни фондови ове организације - истакао је Весић. 

Говорећи о реконструкцији Музеја града Београда, Весић је најавио да ће она почети на јесен следеће године. 

- До тада ће бити завршен тендер, добићемо извођача и почеће реконструкција зграде. Вредност реконструкције износиће између 15 и 20 милиона евра, а тачну бројку тренутно не можемо знати јер се пројекти сада завршавају. То ће бити модеран музеј са читаоницом, ресторанима и местима за одмор, како би посетиоци могли што више времена да проведу у њему, што је савремена интенција свих музеја у свету - казао је Весић.

Отворена 7. Међународна конференција “Запошљавање, образовање и предузетништво”. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

НАТО бомбардовање улица Кнеза Милоша и Немањине у Београду 1999. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА