Најновије

Погледајте зашто је за Вучића опасније да изгуби ТВ Пинк него Косово

"За Вучића је опасније да изгуби Пинк него Косово", написао је један твитераш и са ових десетак речи објаснио све – и природу ове власти, и њене стубове, па тиме и приоритете.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Звучи гротескно и претерано? Тачно. Али то не значи да није истинито. Да поређамо чињенице, па да изведемо закључак.

Александар Вучић је, наравно у свом патетичном стилу, све се пренемажући, изјавио на Главном одбору СНС-а да је његова политика на Косову доживела пораз. Његови покушаји да Србија “доста тога” сачува на Косову доживела је пораз, јер Срби више воле да изгубе све, да плачу над нечим што остане далеко, него да имају нешто у рукама. Кад председник једне државе, после шестогодишње политике коју је водио потпуно сам, никоме чак и не говорећи шта је суштина и циљ те политике, одједном призна да је доживео пораз, следећа реченица морала би бити – и зато подносим оставку. Али не. О томе ни помена нема, јер није крив он него “Срби”.

И шта се даље догађа? Одмах сутрадан његови таблоиди се праве као да то није ни речено, или бар да уопште није битно. Па тако на насловним странама таблоида, тешке артиљерије власти, излазе следеће ударне “теме”: Мајмунске богиње прете Србији, Сви Николићеви људи имају масне плате и функције, Вучић и Путин спасавају Републику Српску, Стојке се покајао – опростите ми, остаћу Србин. Дакле, оно што је речено треба хитно затрпати.



А шта имамо са друге стране?

Министар информисања се једног дана тргао из хибернације и изјавио да ријалити програми, односно “вербални и физички порнографски садржаји” не смеју да имају места у програму националне телевизије. Оправдање да народ то тражи није тачно, рекао је министар Вукосављевић. Рекао би човек – добро се сетио. Али не – прва га је напала лично председница Владе Републике Србије, која је истрчала на телевизију да изјави како су и ову пошаст измислили “жути” и то најжући међу њима, наравно Ђилас. За њом је истрчала нека жена из РЕМ-а, тела које би као требало да се бори против тих порнографског садржаја на националним фреквенцијама. Али ето и она каже да се “ријалитији нигде не забрањују, па неће ни у Србији”. И таблоиди су се, као по некој команди, обрушили на “свог” министра.

Шта нам то све говори? Зашто су се сви оволико узнемирили при самом помену да ријалитије, тај симбол тровања и потонућа основних цивилизацијских, културних и моралних вредности једног друштва, треба укинути?

Управо зато што је Србија претворена у ријалити друштво и што се активно ради на томе да се што више мозгова затрује до те мере, да више не разликују истину од фикције, ријалити од свог живота, и да им се у таквом стању свести може “продати” апсолутно све. Смањујемо пензије. Добро, ако. Не можемо да урадимо ништа око Косова. Ах, шта можемо. Морате да радите за 200 евра. Па шта ћемо, добро је и толико. Опозиција нам квари посао. То треба да се укине. Докле то може да иде, свако нека замисли.

Да би цео систем прво примитивизације, па потом и покоравања великог дела становништва функционисао, мора да се направи заокружена целина. Прво мозгови треба да се исперу свакодневном пресијом – ред ријалитија који буде најниже пориве и терају људе да своје јадне животе замене туђим још јаднијим, ред политичког ријалитрија у коме се председник сваког дана бори, брани, напада, плаче, хукће, али одолева, а између тога ред неке увезене треш серије где се исто плаче, воли, вара и опрашта. Било какав наговештај нормалности, цивилизованости, или не дај боже истине, не сме ни да привири, јер онда буши систем.

Систем мора да буде херметички затворен за гласачко тело које ћемо држати у вишегодишњој хибернацији, или у мобилизацији, зависно од потребе. Сваку истиниту информацију ћемо протерати са програма, или ћемо је засути толико невероватном количином измишљотина, да ће и они који су нешто схватили, заборавити о чему се ради. Само ће “знати” да је ова “наша” страна у праву. Јер, основни циљ и јесте да се стране поделе на нашу (добру, вредну, паметну и надасве патриотску) и њихову (лошу, лењу, глупу и надасве издајничку). Ко год је на почетку мислио да ову поделу народа власт не спроводи плански већ што не зна боље, укључујући и потписницу овог текста, грдно се преварио.

Шешељ очитао лекцију о Косову Вучићу. Погледајте ОВДЕ шта је рекао.

Извор: novaekonomija.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Драган Ђилас о Косову и Метохији и о потезима председника Србије Александра Вучића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА