Најновије

Промоција романа "Велики јуриш" Слободана Владушића 4. октобра

Промоција новог романа Слободана Владушића „Велики јуриш“ одржаће се у четвртак 4. октобра од 18 сати у Делфи Кафéу у СКЦ-у.

Фото-Лагуна

Рано пролеће 1916. године: поручник српске војске Милош Војновић опоравља се на Крфу, у вили Ахилеон, од преласка преко Албаније. Ту упознаје необичну Холанђанку Фани де Грот и постаје очевидац самоубиства српског мајора кога нико није ословљавао по имену. Напета потрага за изгубљеним писмом које је остало иза мајора Војновића ће водити кроз улице Крфа, до врхова Кајмакчалана, а затим назад, до солунских кабареа и Солунског фронта. Његова судбина ће се преплитати са животима Станислава Кракова, војводе Вука, мајора Калафатовића, као и са акцијама тајанственог бугарског официра кога ће пратити у стопу, да би се, на крају пута, суочио са маглом.

Роман „Велики јуриш“ представља нешто ново у прозном стваралаштву Слободана Владушића. „То је класично написан роман, са чврстом и напетом фабулом и са јасно заокруженим ликовима. Хтео сам, наиме, да опишем атмосферу Крфа, Кајмакчалана, Солуна и Солунског фронта између 1916. и 1918. године, пратећи необичну причу о поручнику који не може да се сети своје покојне супруге и који истовремено покушава да реши мистерију самоубиства једног српског официра“, рекао је писац поводом новог романа.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА