Најновије

ШЕШЕЉ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВУЧИЋУ: Лидер радикала представио фантастичан план за Косово! Разграничење не долази у обзир! (ВИДЕО)

Лидер Српске радикалне странке изашао са новом идејом у вези решавања статуса Косова и Метохије

Војислав Шешељ, лидер СРС (Фото: Јутјуб)

У Народној скупштини Републике Србије обратио се лидер српских радикала Војислав Шешељ. Током обраћања, поставио је следеће питање председнику Републике Србије Александру Вучићу и премијеру Ани Брнабић:

- Народни посланици постављам питање председнику Републике Србије Александру Вучићу и премијеру Ани Брнабић зашто је у расправу по питању решавања проблема Косова и Метохије унесен термин “разграничење”, јер су онда настале спекулације у јавности да би могло бити речи о државном разграничењу, па након тога да се призна независност Косова и омогући пријем у Уједињене нације – изричит је Шешељ.

- Треба јавности ставити до знања да то никада ни у једној варијанти не долази у обзир и зато се мора користити термин “раздвајање” – напомиње лидер радикала и наставља:

- Показало се да Срби и Албанци не могу заједно да живе у срединама где су Албанци доминантни. Тамо где су Срби доминантни све је нормално све је уредно, живи се цивилизованим грађанским животом, а тамо где су Албанци доминантни, тешко Србима. Ако не могу да живе заједно, треба да се раздвоје. По ком принципу? 12 општина са српском већином да остане директно у правном систему Србије, а остатак Косова да добије највиши степен аутономије. Шта значи то највиши степен, да им се не мешамо у унутрашње уређивање друштвених односа, с тим што све граничне државне прелазе мора да држи српска полиција. Дакле, једино то може бити у опцији као начин решавања проблема на Косову. Наравно, не треба искључити варијанту размене становништва. Тамо где има малих српских села која су потпуно изолована да се онда то српско становништво пресели на подручја са српском већином или у Прешево или у Бујановац да се размени имовина са тамошњим Шиптарима. То је једина рационална варијанта, да би сви они који рачунају да ће на крају Косово бити признато у овом или оном облику као независна држава и да ће бити  примљено у Уједињене нације једноставно ће распршити своје фатамозгоричне снове јер ни Русија ни Кина неће дозволити пријем у УН уколико је Србија против тога, а Србија ни по свом уставу не може ни да разговара о отцепљењу Косова. Нема ни разговора о томе. Разговара се дакле о уређењу унутрашњих односа. Ми се и не бисмо мешали у албанску самоуправу и зашто би се мешали, како им је тако им је, нека сами решавају своје унутрашње проблеме, али да ми дефинитивно одвојимо ових 12 српских општина и да ту Срби могу да живе потпуно растерећени брига хоће ли им ноћас неко упасти са дугим цевима, хоће ли их неко поклати на спавању, опљачкати им имовину и тако даље – изричит је Шешељ.

- Још једну ствар морам у овом склопу да кажем – наставља Шешељ своје излагање:

- Нема више никаквог смисла када Албанци  изазову неку кризу да се у Србији мере приправности дижу на највиши ниво и војске и полиције. Србија мора имати увек спремну једну јединицу до 1000 војника и полицајаца и на први следећи изазов да та јединица уђе на подручје Косова и Метохије. Зашто? Тако пише у Резолуцији 1244. Запад ће дићи галаму велику, дигнуће дреку. Не може против Резолуције, изазваћемо међународну кризу, па шта, крајње је време да се деси нека међународна криза поводом те наше 20 година окупиране националне територије – одлучно ће лидер радикала.

- Дакле, прва следећа провокација, улази наша јединица, ако јој треба појачање, улази појачање, ако јој треба авијација, улази авијација. Ми имамо гаранције Русије, да Русија никада на цедилу неће оставити Србију, уопште, имамо гаранцију НР Кине да ће нам пружити подршку у Уједињеним нацијама.

Кина враћа Косово у Савет безбедности Уједињених нација. Погледајте ОВДЕ детаље.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Гостовање Војислава Шешеља у Јутарњем програму на ТВ “Хепи”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА