Најновије

ВЕЛИКА ЧИСТКА НА СЕВЕРУ СИРИЈЕ: Убијени лидери џихадиста у Идлибу! Ево ко их је побио (МАПА)

Неколико џихадистичких побуњеника убијено је у заседи близу стратешког града Џиср Ал-Шугоур у провинцији Идлиб.

Борци Хаџат Тахрир ал Шама (Фото: Јутјуб)

Према опозиционим активистима преко друштвених медија, четири џихадиста, укључујући два члана Туркестанске исламске партије (ТИП) и два члана Хаџат Тахрир Ал-Шама, погинули су у заседи коју су извели непознати нападачи у области око града Џиср Ал-Шугхура.

Напад је изведен дуж пута Марџ Зухур-Халоуз, који се налази источно од покрајинске границе Латакије и Идлиба. Поред ове заседе, наводно је убијен још један командант џихадиста у близини града Кафр Набл на југозападу Идлиба.

Командант џихадиста идентификован је као Абу Муавија Ал-Туркмани. Убијен је када је непознати нападач отворио ватру на његов аутомобил дуж пута Кафр Набл-Хазарин. Абу Муавија Ал-Туркмани био је један од главних команданата Хаџат Тахрир Ал-Шама у области Кафр Набл.

Остаје нејасно ко је извршио напад. Против двеју група боре се и ћелије Исламске државе у Идлибу, али по свему судећи, иза убиства могу да стоје и турске обавештајне снаге које настоје да осигурају примену Споразума о Идлибу и успоставу демилитаризоване зоне којој се џихадисти ХТШ и ТИП противе. Такође, није искључено да су напад извели и специјалци САА убачени из Латакије у ову област. То за сада остаје непознато.

Погледајте ОВДЕ најновије чудо руске војне технологије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велики савезник џихадиста Хаџат Тахрир ал Шама (ХТШ) су припадници тзв. Туркестанске исламске партије (ТИП) чији борбени састав чине џихадисти из централноазијских земаља, али највише припадници муслимана Ујгура из Кине. Ујгури припадају групи туркијско-алтајских народа и НР Кину сматрају непријатељем, па често врше терористичке акције у овој земљи, али и у свету. Муслиманске су вере и боре се за отцепљење Синкјанга (најзападније покрајине у Кини, где их има највише) и теже успостави тзв. Источног Туркестана.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА