Најновије

ДАЧИЋ: Могу САД да пишу колико хоће, нема промене Р-1244!

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да САД јесу промениле политику према дијалогу Београда и Приштине, али да се не очекује да ће повући признање.

Ивица Дачић и Вес Мичел (Фото: msprs)

Дачић је гостујући на Првој телевизији рекао да није све “црно-бело” и да је најважније да се за Србију отварају врата за дијалог.

“Неће они променити политику у смислу признања Косова, али није све црно-бело. Ја не очекујем да ће се овако завршити када је реч о војсци Косова. Најважније је да се отварају врата за дијалог, зато што су пре неколико месеци САД имале став да нема о чему да се разговара”, рекао је Дачић поводом нових покушаја Приштине да оформи војску Косова. 

Дачић се такође осврнуо на писмо бивше амбасадорке САД Ники Хејли генералном секретару УН Антонију Гутерешу о повлачењу Унмика са Косова.

"Као траже изборе, а моле Бога да се не десе"

“Може Америка да пише колико хоће, нема промене резолуције 1244 док не буде сагласности Савета безбедности. Пошто нема сагласности, то се неће ни десити”, навео је Дачић. 

Дачић је нагласио да велике силе подржавају договор до ког би требало да дођу Београд и Приштина и подсетио да је јуче дошао из Беча, те да Аустрија неће гласати да Косово уђе у Интерпол, као и за визну либерализацију. 

Дачић се осврнуо и на изјаву министра Ненада Поповића који је рекао да треба прекинути дијалог уколико Приштина не одустане од војске Косова. Министар Дачић је нагласио да такве изјаве не треба износити пре консултације са председником. 

“То су ствари које спадају у ред највиших питања. Србија треба да улаже максимум. Ако нема договора, нема компромиса, Србија никад неће подлећи притисцима. До краја године број земаља које су признале Косово пашће испод 100”, додао је Дачић. 

На Косову се спрема највећа провокација века! Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Б92/Прва

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Косово више није "чедо" Запада већ проблем.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА