Најновије

ПРИЧЕ КАО ИЗ ХОРОР ФИЛМА: Ево са чим се сусрећу борци против секти у Србији, жртве углавном млади (ВИДЕО)

Породично насиље и убиста у преко десет посто случајева су деловања секти - тврди сектолог Димитрије Пастуовић.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Димитрије Пастуовић из организације Бедем, која се бави  помоћи жртвама секти, и његов колега Александар Рајковић изнели су стравичне чињенице вишегодишњег искуства у борби против секти. Према њиховим речима најопасније су сатанистичке секте. Најчешћии случајеви су самоубиства младих, сам узрок тога је програмирање жртва а циљ доћи до њиховог новца. Секте такође своје жртве уводе у наркоманију и алкохолизам.

Пастуовић се у свом раду сретао са сценама које подсећају на хорор филомове. У емисији се такође помиње и секта Фамилија љубави у коју улазе читаве породице, оргијање , педофија и инцест им је нормална ствар. - Вође секти су врхунски манипулатори, одлични познаваоци психологије. Али до правих вођа је скоро немогуће доћи - објашњава сектолог у емсиjи продукције "HelmCast". Сектолози објашњавају да ако се примети да члан породице почиње да се чудније понаша, отуђује се и чита неке езотерицне књиге, треба се хитно обратити психијатру. Они објашњавају да не треба вршити превелики притисак јер може доћи до лоше реакције. Пастуловић каже да је интернет рај за секте да одатле највише врбују младе, а да злогласна секта Црна ружа улази чак и у основне школе.

Његов колега Александар Рајковић каже да породица мора активно суделовати у животу жртве секти и да је повратак традицији и Цркви и више него потребан.  Такође напомиње да су деца најлакша мета секти, деца су знатижељна и зато родитељи морају пазити на њихова интересовања. Рајковић додаје да су сектама такође интересантни пензионери као потенцијалне жртве које ће им оставити своју имовину. Погледајте целу емисију: На ког Шиптара личи Александар Вучић погледајте ОВДЕ. Извор: Правда/HelmCast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како стране албасаде контролишу РТС.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА